Avto
9246 ogledov

Slovenija: Tako prestižne nakupe so si privoščili v mesecu maju

Ferrari portofino Blaž Hudnik
V statistiki Sekcije za osebna motorna vozila, ki razkriva registracije novih vozil v mesecu maju, izstopa kar nekaj nakupov.

Kot smo pisali na zurnal24.si trg osebnih vozil v Sloveniji okreva. Na vrh seznama najbolje prodajanih znamk se je vrnil Volkswagen, najbolje prodajan avtomobil v Sloveniji pa ostaja renault clio. Še naprej beležimo rast prodaje električnih vozil. Maja je slovenske registrske oznake dobilo 95 električnih avtomobilov, njihov tržni delež pa je poskočil na 1,69 odstotka.

Renault Clio RS Line VSAK PETI NOVI Avto Prodaja avtomobilov v aprilu: en avto močno izstopa

Kar dva nova ferrarija

Še bolj pa bode v oči razred premijskih športnih avtomobilov. Med na novo registriranimi osebnimi avtomobili v mesecu maju sta kar dva ferrarija portofino. Gre sicer za vstopnico v svet vozil iz Maranella, torej najcenejši model. Portofino je v modelni paleti zamenjal model california T. Kabriolet s trdo pomično streho ima pod motornim pokrovom 3,9-litrski V8 twin-turbo motor a 441 kilovati moči (600 KM), ki jih razvije pri 7.500 vrtljajih v minuti, in 760 Nm navora, dosegljivega med 3.000 in 5.200 vrtljaji v minuti. To je 30 kilovatov moči več (40 KM) kot pri californii.

Ferrari portofino | Avtor: Ferrari Ferrari

Nakup prodaja avta salon Avto Naš trg avtov rešuje zlata generacija Slovencev

Pospešek od 0 do 100 km/h je po zagotovilih tovarne 3,5 sekunde, največja hitrost je 320 km/h. Tovarna navaja, da je povprečna poraba goriva 10,5 litra na 100 kilometrov, emisije CO2 pa 245 gramov na 100 prevoženih kilometrov. Štirisedežni kabriolet o oblikovali pri hišnem oblikovalskem studiu Centro Stile. Športni kabriolet je v primerjavi s californio T znatno lažji. Pri povsem novi karoseriji so uporabili večji delež lahkega aluminija. Portofina odlikuje bolj toga in čvrsta karoserija, nov je izpušni sistem, inženirji so mu dodelili tretjo generacijo elektronskega zadnjega diferenciala E-Diff3 kot tudi F1 sistem proti spodrsavanju koles s popolnoma električnim ESP sistemom.

Ferrari portofino | Avtor: Ferrari Ferrari

PRIMA test poslovno-družinskih karavanov Popusti in akcije Avto Tako zelo so pocenili nekatere modele

Nov model odlikujejo povsem novi žarometi v polni LED tehnologiji, večpredstavnosti sistem z 10,2-palčnim zaslonom na dotik, nov je klimatski sistem, ki je prilagojen vožnji s spuščeno streho, nov je tudi volan, sedeži so bolj prilagodljivi. Portofino, ki je ime dobil po italijanski obmorski vasici, sicer stane okoli 200 tisoč evrov.

Porsche taycan | Avtor: Porsche Porsche

Nakup avtomobila preko interneta Avto Prodaja avtomobilov v Evropi strmoglavila

Tudi prestižni električni porsche

To pa nista bila edina športna avtomobila, ki sta v maju dobila slovenske registrske oznake. Registrirana sta bila tudi dva BMW serijo 8, pa en porsche 911 carrera in carrera 4 ter 4S, po eden mercedes-benz AMG GT (hibrid) in AMG GT 43, ali pa električni porsche taycan turbo S.

Komentarjev 3
  • Avatar Dawiletka
    Dawiletka 01:11 04.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == Hosset.Com

  • AnGus 08:50 03.junij 2020.

    "Pri povsem novi karoseriji so uporabili večji delež lahkega aluminija." Kaj obstaja tudi težki aluminij?