Avto
27 ogledov

Slovenski prikazovalniki hitrosti tudi v Mehiki

Prikazovalnik hitrosti Sipronika
Ljubljansko podjetje Sipronika s prikazovalniki hitrosti vstopa tudi na tuje trge.

Novo različico naprave za umirjanje prometa, ki voznike pohvali s grafičnim simobolom, ki spominja na Facebookov všeček, prodajajo na Nizozemskem in Irskem, okoli 250 naprav pa je že v uporabi tudi v Sloveniji.

Gre z napravo z radarjem za merjenje hitrosti vozil, ki izmerjene vrednosti sproti prikazuje, podatke o hitrostih in številu vozil pa se beležijo v notranji pomnilnik. Kupci - najpogosteje gre za občine - podatke za nadaljnjo obdelavo pridobijo s pomočjo komunikacijskega vmesnika lokalno ali pa prek mobilnega omrežja.

Kot je pojasnil Mirko Oblak iz Sipronike, lahko nato kupci na podlagi zbranih podatkov določijo problematična časovna obdobja in o teh obvestijo policijo, ki nato ustrezno postavi patrulje. Največ prekoračitev se kot pričakovano sicer zgodi v nočeh med vikendom, ena od naprav v Ljubljani pa je v območju omejitve 50 km/h zaznala voznika, ki je vozil 132 km/h, dodaja Oblak.

Poleg v Sloveniji prikazovalnik hitrosti uspešno prodajajo na Nizozemskem in na Irskem, manjše število naprav pa so prodali v Izraelu, na Hrvaškem in v Mehiki. Dogovarjajo se tudi za prodajo v Nemčiji, Belgiji in Italiji ter iščejo partnerje, s katerimi bi lahko dopolnili ponudbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.