Avto
14 ogledov

Sneg drugega ji je povzročil ogromno škode

Sneg na avtu Shutterstock
Kako pomembno je očistiti sneg s svojega avtomobila, priča dogodek z Gorenjske, kjer je voznica na svoj avtomobil dobila pošiljko mokrega in težkega snega.

Kranjski policisti so v četrtek okoli 14.30 na Brniški cesti pri Kranju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Kot so ugotovili, je neznanec s svojim kombiniranim vozilom zapeljal v promet, ne da bi ga pred tem očistil. V nekem trenutku je tako z njega na cesto padla večja količina snega in se raztresla po vozišču ter na vozilo 64-letne voznice, ki je vozila za njim.

Presenečeni voznici je ostal dodobra pobuškan avtomobil, saj je na njem nastalo za okoli tisoč evrov škode.

Zima se je letos zavlekla že globoko v koledarsko pomlad, vseeno pa je treba na cesti upoštevati vsa pravila, ki veljajo v najhladnejšem obdobju leta. Meteorologi sicer pravijo, da bodo temperature prihodnji teden višje in da smo s snegom za nekaj mesecev končno opravili. A na velikonočno nedeljo utegne v nekaterih višjih predelih države vendarle še snežiti.

Kaj pravi zakon?

- Na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali  ki  bi  se  lahko  raztresale  ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna  ogledala  morajo  biti  čista,  da  je vozniku omogočena normalna vidljivost.
- Z  globo  200  evrov  se  za  prekršek kaznuje  voznik, ki ne očisti motornega  ali  priklopnega vozila v skladu z določbo drugega odstavka tega člena.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 14:43 30.marec 2013.

    Ko je sneg na parkiranem avtomobilu je tudi sprijet z avtomobilom . Ko pa se notranjost avtomobila začne greti in s tem posredno tudi zunanja stran strehe, se sneg začne spodaj topiti in enostavno od strehe odstopi. Da zdrsne dol ...prikaži večol je zadosti že udarec vetra nasproti vozečega kamiona . Zato preiskus in poskus , da bi z naglim zaviranjem , takoj ko začnete z vožnjo, na tak način spravili sneg z strehe-kombiji, ni ma nobenega pomena , Vsi ki tako probajo rešiti problem , se potem ko ne pade na tak način dol , sprijaznijo z dejstvom , ah saj dobro drži .

  • depresija 15:18 29.marec 2013.

    ne... bolj se nagibam k mnenju, da si dislektik al pa nepismen..

  • sweetdogs 12:44 29.marec 2013.

    hmmm mogoče so pa popravili, ko sem jih opozoril na napako... kaj praviš brihta?