Avto
27 ogledov

Solarni gozd

Solarni gozd.
1/2
Žurnal24 main
Solarni gozd ni pravi gozd z drevesi, ampak je pravzaprav postaja za polnjenje električnih avtomobilov.

Kljub nekaterim pomanjkljivostim so električni avtomobili zaradi ničelne stopnje onesnaževanja ozračja prihodnost avtomobilske industrije. Preden postanejo mainstream, pa se bodo morali proizvajalci in vodilne tehnološke države sveta pozabavati s težavami, ki jih prinašajo taka vozila. V prvi vrsti gre za avtomobilske baterije oziroma njihovo dolgo polnjenje.

Da bi zaobšli to težavo, so nekateri proizvajalci ob predstavitvi svojih električnih modelov ponudili sisteme za hitro polnjenje, ki bodo čas polnjenja nekajkrat skrajšali. Na drugi strani se boljše rešitve skrivajo v ideji, da bi naredili polnilne postaje, ki so hkrati parkirna mesta. Polnilne postaje naj bi bile postavljene pred centri, kjer je koncentracija vozil velika, kot so velike poslovne zgradbe, nakupovalni centri ... Ko je lastnik vozila v službi, na sestankih ali gre po nakupih, je njegov električni avtomobil lahko priklopljen na polnilno mrežo. Tak primer je solarni gozd, ki ga je oblikoval Neville Mars, in predstavlja edinstveno rešitev za lastnike električnih vozil. Avtomobilom nudi zavetje pred soncem in električno energijo, pridobljeno iz obnovljivega vira. Velike zelene površine, ki so prikazane v videoposnetku, so pravzaprav sončne celice, ki lahko rotirajo odvisno od položaja sonca in vpijajo velike količine svetlobe, podobno kot sončniki. Polnjenje baterij je preprosto. Dovolj je avtomobil preko kabla povezati z vtičnicami, ki so vgrajene v "solarno drevo". Postopek je prikazan tudi v videu desno zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.