Avto
25 ogledov

Spektakel v Stožicah uspel

Masters of Dirt
1/29
Anže Petkovšek
Karavana ekstremnih športnikov sveta, ki nastopa v šovu Masters of Dirt, se je včeraj na "dan norcev" v sklopu vzhodnoevropske turneje ustavila v Stožicah in z vratolomnimi podvigi, drznimi skoki in dih jemajočimi akrobacijami na motorjih, kolesih, štirikolesnikih in težkih snežnih saneh navdušila tisočglavo množico.

Ljubljanske Stožice so se na dan norcev prelevile v prav posebno visokooktansko gledališče. Z mešanico bencinskih hlapov, vročih deklet in glasne glasbe je polno dvorano navdušil adrenalinski spektakel – Masters of Dirt.


Za pravo adrenalinsko simfonijo so poskrbeli vozniki iz trinajstih držav, med njimi prvič v zgodovini tudi iz Slovenije – in to kar dva! Zvezdam, kot so E. T. Torronteras, Libor Podmol, Alastair Sayer, Jon Guetter, Patrick Guimez in Massimo Bianconcini, sta se pridružila še Primož Tanko na kolesu in Aleš Rozman na Quadu. Zadnji je veliko ime v svetu super- in motokrosa, saj je že šest let najboljši Slovenec v prostem slogu s štirikolesnikom, s katerim redno nastopa na šovih v tujini, v disciplini skokov z motornimi sanmi pa je bil povabljen tudi na najprestižnejše tovrstno tekmovanje na svetu – X Games.

Po šovu je Aleš zaupal, da nastop pred domačo publiko sprva ni bil najlažji: "Na začetku so bili občutki mešani. Kar malo me je bilo strah nastopiti pred domačo publiko, ampak ko sem se zapeljal na poligon in zaslišal maksimalno podporo občinstva, je bil občutek resnično fenomenalen! Trike sem izvedel suvereno in v veselje mi je, da se bom fantom kljub manjši poškodbi na jutranjem treningu pridružil tudi v Beogradu."

Navdušil 13-letni Čeh

Prav posebne pozornosti je bil deležen šele 13-letni češki fenomen, Matej Cesak, ki je osvojil srca domačinov, predstavil svoje znanje in za šalo premagoval stare fante v trikih, ki so jih pred leti izumljali prav ti. Kljub vsemu sta pretkana mačka, kot sta Edgar E. T. Torronteras in Libor Podmol, s svojimi dih jemajočimi whipi in backflipi vzbudila krike gledalcev ter s svojimi drznimi akcijami prevzela še zadnje ravnodušneže v areni. Navdušil je tudi Norvežan Jostein Stenberg na snežnih saneh, ki je večkrat uspešno izvedel premet nazaj in požel bučen aplavz. Tik pred vreliščem in zaključkom predstave se je zgodila tudi manjša nesreča, saj je voznik FMX Alastair Sayer med izvajanjem kombinacij grdo padel. Sayerja so reševalci takoj ustrezno oskrbeli in neustrašni voznik je publiki ob glasnem aplavzu celo pomahal v slovo. Šov se je po krajšem premoru nadaljeval.

Celotno adrenalinsko injekcijo so nadgradile pirotehnične in plesne animacije, ki so med premori popestrile dogajanje in še dodatno ogrele prisotne.

Komentarjev 1
  • jamesss 17:42 02.april 2013.

    vredno ogleda, sam padec je bil res spektakularen, tukaj se lepo vidi youtube - Motocross Backflip jump crash/accident - amazing 2013