Avto
21344 ogledov

Sredi nove ceste zrasli plastični koli, zakaj?

uvoz na AC Saša Despot
Nov pristop na obremenjenem odseku. A že kmalu bodo odstranjeni.

Prenova avtocestnega uvoza Ljubljana Zahod je skoraj zaključena, promet je po njem stekel že pred nekaj tedni, izvajalec izvaja še zaključna dela. Vozniki so poleg pričakovanega širšega cestišča z novimi pasovi za uvoz in izvoz s Tržaške presenetili pokončni količki, ki ločujejo smerni vozišči. Zakaj je bila novost potrebna?

Na Darsu pojasnjujejo, da so usmerjevalni količki potrebni zaradi pravilnega vodenja prometa po prenovljenem vozišču. Z njimi tudi preprečujejo vožnjo prek sredinske črte in v napačno smer. 

Kot dodaja upravljavec avtocestnega omrežja, so količki plastični in povozni, zato ob morebitnem trku vanje vozila ne bodo resneje poškodovana.

uvoz na AC | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Bodo pa količke vzdrževalci že kmalu začasno odstranili. S tem bodo v času zimske sezone omogočili nemoteno izvajanje zimske službe.

Prenova priključka Ljubljana zahod na južni ljubljanski obvoznici je bila nujna zaradi izrabljenosti in dejstva, da so zaradi slabe pretočnosti tako na kot z avtoceste med konicami nastajali dolgi zastoji. Dars zagotavlja, da so pri izdelavi prometne študije upoštevali najbolj optimalno rešitev. 

V prihodnjih dneh kar nekaj olajšanja za voznike

Predvidoma s 17. septembrom se bo končala prenova severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Novimi Jaršami, do takrat bodo odstranili vse zapore.

Z 12. septembrom pa se začenjajo dela na vzhodni ljubljanski obvoznici, kjer bodo prenovili protihrupno ograjo med Zaloško in Litijsko cesto proti odcepu Malence, torej v smeri Dolenjske. Zaprt bo počasni pas, zato bo treba biti še posebej pozoren pri vključevanju in izključevanju na avtocesto.

Do 20. septembra bo končana tudi obsežna prenova na dolenjski avtocesti med Ivančno Gorico in Bičem. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 10:47 12.september 2023.

    Pametno

  • AN27 09:31 12.september 2023.

    S takimi količki bi morali začeti zavarovati s talnimi oznakami označene kolesarske pasove, ki so se pojavili na ulicah v Ljubljani...

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:39 12.september 2023.

    Količki kar naj ostanejo,povzročajo večjo pazljivost,in preprečujejo vožnjo v nasprotno smer,mene osebno ne motijo

Sorodne novice