Avto
1655 ogledov

Toliko subvencij za električne mopede so podelili

električni skuter Askoll eS2 Anže Petkovšek Električni skuter Askoll eS2
Od aprila lani so pri Eko skladu na voljo subvencije za električne skuterje.

Letos je Eko sklad objavil javni poziv za dodelitev nepovratnih sredstev za nakup ali predelavo okolju prijaznejših vozil za cestni promet. Koliko vlog je Eko sklad v okviru tega poziva prejeli? Koliko vlog je bilo sprejetih in koliko subvencij so na Eko skladu že podelili?

električni skuter Askoll eS2 | Avtor: Anže Petkovšek Električni skuter Askoll eS2 Anže Petkovšek

Iz Eko sklada so nam odgovorili, da so za električna vozila na omenjenih pozivih s strani fizičnih oseb prejeli 225 vlog, s strani pravnih oseb pa 100 vlog. Pri prvih je bilo osem vlog zavrnjenih, pri eni pa so pravico do subvencije odvzeli. Pri drugiih je bilo zavrnjenih 10 vlog, prav tako so pri eni vlogi pravico do subvencije odvzeli.

Skupaj je bilo razpisanih 3,5 mio EUR, do sedaj smo jih dodelili okrog 2,3 mio. Ker je veliko povpraševanje bomo za zagotovitev neprekinjenega dodeljevanja nepovratnih sredstev za spodbujanje trajnostne mobilnosti do priprave novega poziva, ki bo šele po sprejetju Poslovnega in finančnega načrta za leto 2019, zagotovili dodatna sredstva.

Eko sklad

Skupaj prejeli več kot 16.000 vlog

Za energetsko obnovo eno in dvo stanovanjskih stavb občanov pa so na Eko skladu letos do konca novembra lani prejeli 14.173 vlog, na vseh pozivih za občane, brez avtomobilov, pa 16.245 vlog. Razpisane zneske iz lanskega leta si lahko pogledate v spodnjem grafu.

Znesek (v mio EUR) Poziv
16 večstanovanjske stavbe
3 skupne kotlovnice
8 PV za samooskrbo
40,5 eno in dvo stanovanjske stavbe
0,44 socialno ogroženi
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.