Avto
13630 ogledov

Svet je spregovoril: Najbolj iskane znamke vozil na svetu

Comparethemarket
Google je poenostavil iskanje vozil. Novi podatki kažejo, da je veliko ljudi po vsem svetu leta 2020 iskalo precej drugačne znamke vozil kot leto ali dve pred tem.

BMW, ki je leta 2019 prevladoval pri iskanju v Googlu, je lani v številnih državah prehitela Toyota.

Toyota corolla TS Avto Avto, ki ostaja nepremagljiv

Katere druge znamke avtomobilov so ljudje iskali leta 2020 in kako so se ta iskanja razlikovala med državami v primerjavi s preteklimi leti so objavili pri spletni strani comparethemarket. Analizirali so podatke Google Trends za najbolj iskane znamke vozil v 158 držav sveta v letih 2018, 2019 in 2020. Ustvarili so zemljevid, ki prikazuje 21 najbolj iskanih znamk vozil na svetu.

Kot razkriva spletna stran je bila Toyota leta 2020 najbolj iskana znamka avtomobilov na spletu. Na prvem mestu med iskanji je bila v približno tretjini (34,8 %) vseh analiziranih držav.

toyota GR yaris | Avtor: Toyota Toyota

Golf TDI avtomatik Avto Dokaz, v kako veliki krizi je dizelski avto

Možen razlog, da je Toyota leta 2020 vzbudila toliko zanimanja po svetu, je po mnenju spletne strani obsežen in edinstven nabor vozil, ki so jih napovedali in tudi predstavili, na primer novi GR yaris, popolnoma prenovljeni mirai na gorivne celice in razširitev priljubljene serije corolla z novim kompaktnim športnim terencem corolla cross. 4. Corolla je tudi sicer najbolje prodajan avtomobil leta 2020 na svetu in najbolje prodajan avtomobil v vsej zgodovini. Toyota pa je lani po petih letih spet postala znamka z največ prodanimi avtomobili na svetu.

BMW X2 PHEV | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Toyota Yaris Hybrid Toyota Avto Toyota je največja

BMW je bil leta 2019 najbolj iskana znamka na spletu, in to z naskokom. Od 158 držav, ki so jih analizirali, je bil najbolj iskana znamka v skoraj treh četrtinah primerov (74,6 %). Letos je bil najbolj iskan v v 34 državah ali v 21,5 % najpogostejših iskanj. Kljub temu je končal samo za Toyoto.

Rabljen avto Avto Rabljeni avtomobili se dražijo

Kot so še ugotovili raziskovalci v nekaterih državah močno prisegajo na lokalne znamke vozil. Volvo je tako že tri leta na vrhu po številu iskanj na Švedskem. Podobna zgodba je na Japonskem, kjer se je Toyota izkazala za najbolj priljubljeno znamko na spletu. Italijani so največkrat v Google vtipkali besedo Fiat, medtem, ko je BMW prevladoval v iskanjih v Nemčiji, Peugeot pa v Franciji.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.