Avto
5019 ogledov

Takole se je Putin spravil v zadrego

Putin za volanom mercedes-benz S twitter/Ria Novosti
Ruski predsednik Vladimir Putin se je spravil v neprijeten položaj, ko je moral pojasnjevati, zakaj si popravil krimskega mostu in ogledal v ruski predsedniški limuzini aurus senat, ampak v mercedesu razreda S.

Putin si je namreč v ponedeljek prišel osebno ogledat, kako napredujejo popravila kerškega mostu, ki rusko celino povezuje s polotokom Krimom. Spomnimo, da je bil most pred dobrima dvema mesecem poškodovan v močni eksploziji, ki jo Rusi pripisujejo ukrajinskim obveščevalcem.

most na Krim Napad na most Svet Ukrajina slavi, Rusi napovedali "hude posledice"

Zanimivo pa je, da se na mesto eksplozije ni odpeljal v ruski predsedniški limuzini aurus senat, ampak v mercedesu-benzu razreda S. Na posnetkih, ki so jih objavili ruski državni mediji, namreč lahko vidimo Putina za krmilom mercedes-benza razreda S, poleg njega pa sedi namestnik ministrskega predsednika Marat Čusnulin, ki mu pojasnjuje podrobnosti v zvezi s popravilom. Agencija AFP je ob tem pojasnila, da je Putin tokrat prvič po izbruhu ukrajinske vojne obiskal Krim, TASS pa poroča, da se je pogovarjal tudi z delavci in uradniki, ki so zadolženi za popravilo mostu.

Na opazko, da je Putin med obiskom mosta vozil mercedes-benz, je ruski predstavnik za tisk Dimitrij Peskov povedal, da je bilo tako preprosto zato, ker je bil avtomobil tam na voljo.

most na Krim Kerški preliv Svet Putin Ukrajino obtožil terorizma

Glede na to, da je krimski most močno izpostavljen napadom in da je ključna povezava za oskrbo Krimskega polotoka, je Putin izpostavil tudi potrebo po gradnji hitre ceste ob obali Azovskega morja, ki bo Krimski polotok po kopnem povezala z južno Rusijo.

Komentarjev 11
  • Toma 15:17 10.december 2022.

    Ker ljubi okupatorska jajca!

  • Jernej65 12:41 10.december 2022.

    Daje ga nostalgija za dobrimi starimi časi. Nima na razpolago blindiranega Zaporožca, se še vedno počuti bolj varnega v osovraženem nemškem avtu. In on o Rusiji kot svetovni velesili, ko se bo Scholz vozil v Zaporožcu, mu bom verjel.

  • Pišmevuh 12:13 10.december 2022.

    Pač ni praznoglavec, kot Nato smrduhi, za katere je vse rusko sedaj nično. Bedni ste.