Avto
19 ogledov

Takšen je novi kia sorento

Kia sorento
1/3
Kia
Kia je predstavila novo generacijo tudi v Sloveniji zelo priljubljenega modela sorento.

Sorento tretje generacije je v dolžino zrasel za skoraj 10 centimetrov, sedaj meri 4,78 metra, medosje je podaljšano kar za osem centimetrov, več ga je tudi v širino in višino. 

Po dizajnu nadaljuje dokaj agresiven oblikovalski pristop ekipe, zbrane okoli Petra Schreyjerja, z značilnim prednjim delom, ki ga pri znamki imenujejo "tigrov nos". Ozka svetila so zategnjena daleč nazaj, streha nežno pada proti zadku, ki ga krasi očitno serijski spojler nad prtljažnimi vrati. 

Korejci vseh skrivnosti pred oktobrsko pariško premiero niso razkrili, zato je notranjost še neznanka, bila pa naj bi zelo prostorna in z "veliko inovativnimi lastnostmi." S fotografij je med drugim vidna kamera na prednjem delu, zato lahko ugibamo, da bo avto poznal "ptičjo perspektivo" nadzora nad okolico, po bočnih senzorjih sodeč pa mu ne bo tuje niti samodejno parkiranje.

Tudi glede pogona je še malo znanega, gotovo pa bodo vsi motorji v skladu z euro 6 naravovarstvenim standardom, pričakujemo lahko 2,0 in 2,2 dizle, pa tudi hibridno različico. V Južni Koreji prodaja steče že konec meseca. 

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 12:43 25.avgust 2014.

    Imaš prav, je pa prvi Sorento še vedno najbolj oblikovno skladen. Vsi ostali se na silo trudijo izgledati robistni. No, mehanika je vsekakor napredovala in vozne lastnosti tudi. Oblika pa pač stvar okusa

  • Rdečivrag 10:06 16.avgust 2014.

    Hvala bogu, da znajo nekatere znamke še vedno narediti čisto prave terenske mrcine, kot je Sorento. Jaz vozim trenutni model in je čista špica. Na morje vlečem 2 toni težko prikolico kot za šalo in se ob tem dobesedno smejem ...prikaži več frajerjem v nekih čudaških terencih, ki so takšni zgolj še po imenu.