Avto
258 ogledov

Telefon, ki vžiga avtomobil

Inteligentni ključ, kot je na sliki, bo kmalu zamenjal mobilnik. Žurnal24 main
Na Japonskem so razvili mobilni telefon, sposoben odklepanja avtomobila ter vžiga brez uporabe ključa.

Podjetje Nissan Motor Co. je še z dvema drugima podjetjema objavilo novico o "inteligentnem sistemu ključev“, ki naj bi v bližnji prihodnosti postal serijska oprema pri različnih Nissanovih modelih.

Sistem bo deloval na že obstoječi tehnologiji, ki avto omogoča odkleniti že samo s tem, da ključ približamo ključavnici, le da je tokrat podjetje s sodelovanjem največjega japonskega mobilnega operaterja NTT DoCoMo zdajšnji sistem vgradil v mobilni telefon. Poslej bo mogoče z mobitelom preko omrežja priti v avto in ga prav tako zagnati.

Telefon zaenkrat še izpopolnjujejo in bo prišel na tržišče marca 2009. Poleg omenjenega bo opremljen še drugimi najnovejšimi tehnološkimi dodatki, kot so GPS, digitalna televizija, glasbeni predvajalnik, brezžična kreditna kartica, kamera in tako dalje, kar je pri mnogih japonskih telefonih sicer že nekaj vsakdanjega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.