Avto
824 ogledov

Tesla Motors bo izdelala še cenejši električni avto kot je model 3

Tesla model 3 Tesla Motors
Šef Tesle Motors Elon Musk je naznanil, da ima v načrtih proizvodnjo manjšega in še cenejšega električnega avtomobila, kot je zadnji model 3, ki bo v ZDA stal okoli 30 tisoč evrov, skoraj 1.000 evrov rezervacije pa je zanj vplačalo že več kot 400.000 ljudi.

Elon Musk je po več kot 400.000 naročilih za model 3 dobil veter v jadra. Z električnimi avtomobili ima velike ambicije, izdelovali pa bodo vse bolj množične in cenejše modele, ki prinašajo dobiček. Najmanjši in najcenejši elektirčni avto, ki bi ga utegnili predstaviti kot naslednjega, bi se utegnil imenovati model 4.

Govori se o malem električnem križancu

Elon Musk je o njem spregovoril na konferenci o rešitvah v mobilnosti na Norveškem. Dejal je, da je super navdušen nad proizvodnjo vozila model 3, še posebej zato, ker je to avtomobil, ki si ga lahko privoščijo množice. Ameriški milijarder je dejal, da bodo predstavili nove električne avtomobile, ki bodo cenovno še bolj dostopni.

"Model 3 si lahko privšči polovica kupcev. S četrto generacijo naših vozil bo prišel na vrsto še manjši in cenejši model, s čimer bo naš avtomobil cenovno dostopen prav vsem voznikom," je prepričan Musk, ki ni razkril podrobnosti o manjše električnem vozilu.

Britanski Auto Express piše, da je glede na njegove izjave avtomobil še v zgodnji fazi razvoja. V začetku svojega govora je Musk dejal, da so bili že od samega začetka kot prioriteta mišljeni cenejši električni avtomobili, a so z dražjimi, tesla model S in model X, začeli zaradi prepoznavosti in poudarjanja ambicioznosti.

"Če bi lahko od prvega dne dalje proizvajali cenovno poceni avtomobile, bi to tudi storili. Vendar pa je edina smiselna pot do uspeha majhnega podjetja z omejenimi denarnimi viri malovolumenska proizvodnja vozil, kar pomeni proizvodnja višje cenovnih vozil in šele nato postopen pomik v proizvodnjo vse cenejših vozil," je dejal Musk.

Pojavile so se govorice, da pri Tesli Motors pripravljajo manjšega križanca "model Y," ki bo uvrščen pod model X in naj bi bil elektirčni konkurent vozilom, kot so nissan juke. Strokovnjaki novega električnega modela iz Tesle Motors ne pričakujejo pred letom 2018. 

 
Komentarjev 1
  • samo.jst 23:17 29.april 2016.

    Čas bo pokazal... Modela Roadster nisem videl na cesti, S je vsesplošni uspeh, X je trenutno precej na slabem glasu, v 3 še ni vstopila potrošniška rit. Pričakovanja so precej dvorezni meč... če se pretirano napihuje je kasnejše nezadovoljstvo slaba reklama.