Avto
12856 ogledov

To bodo izdelovali v Magnini tovarni!

1/7
Epa
Zaupni vir razkriva, katere vroče novosti bodo nastajale v Magnini tovarni.

Magna Steyr bo v Gradcu izdelovala tudi športen avtomobil, ki je del skupnega projekta BMW in Toyote. To je za Automotive News Europe potrdil zaupen vir. Magna sicer izdeluje več modelov avtomobilov različnih znamk, specializirani pa bodo tudi za električne pogone, v Gradcu bodo izdelovali električnega jaguarja i-pace. Izdelovale jih bodo tudi slovenske roke, saj se v Gradec vsakodnevno na delo vozi veliko slovenskih delavcev.

magna steyr Iskali bodo 3.000 delavcev Avto Magna proizvodnjo avtodelov seli v Slovenijo, v igri celo nova tovarna?

Magnina tovarna v Gradcu že zdaj skoraj poka po šivih, v prihodnosti pa naj bi po zagotovilih slovenske vlade, ki je napovedala, da bo Magna po lakirnici v Hočah v prihodnosti gradila tudi tovarno, v kateri bodo lahko na leto izdelali 200 tisoč vozil. 

 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Toyota je koncept svojega športnega avtomobila GR supra racing predstavila na ženevskem avtomobilskem salonu. Serijski model bo imel suprino značko in ga bodo začeli prodajati že v naslednjih mesecih. 

Jaguar i-pace Avto Magna Steyr bo izdelovala električnega jaguarja i-pace

Specializirani za nišne modele

Pri Toyoti so v Ženevi razkrili, da supra najavlja novo poglavje Toyotinih serijskih vozil, ki bodo bolj oblikovno zanimiva in športna. BMW je svoj koncept roadsterja predstavil že lani, serijski model Z4 pa bodo predstavili letos poleti.

BMW z4 concept | Avtor: BMW BMW

BMW 530i iPerformance O SLOVENIJI NITI BESEDE Avto Magna bo izdelovala prestižni bavarski hibrid, tudi v Sloveniji?

Pri Magni Steyr ne želijo komentirati zadev, dokler avtomobili ne bodo začeli prihajati s proizvodnega traku. Magna se je torej v Gradcu specializirala za izdelavo zelo nišnih izdelkov. Od leta 1979 v Gradcu izdelujejo slavnega mercedesa razreda G, proizvajajo tudi BMW serijo 5 s konvencionalnimi motorji in različico priključnega hibrida, tam nastaja tudi jaguar e-pace in kot zapisano električni i-pace. Letos naj bi proizvedli 200 tisoč vozil.

magna steyr | Avtor: magna steyr magna steyr

Magna Steyer Položili temeljni kamen Slovenija Magna: Novo poglavje v razvoju Štajerske in celotne regije
Komentarjev 2
  • Albatroz 08:05 20.marec 2018.

    lepo to samo bodo mogli hrvati delati ker so slovenci preveč leni in bodo rajši na borzi.