Avto
1328 ogledov

Toyota bo razkrila skrivnostni model

Toyota
Toyota bo predstavila novi povsem baterijsko-električni športni terenec. Ugiba se, da bo tekmec VW ID.4.

Toyota bo novega srednje velikega športnega terenca, ki bo imel povsem električen pogon, razkrila na prihajajočem avtomobilskem salonu v Šanghaju. 

Kot so napovedali že na nedavnem evropskem forumu Kenshiki, bo električni športni terenec zasnovan na osnovi nove platforme e-TNGA, ki omogoča relativno enostavnost pri snovanju novih modelov vozil.

ZEMLJEVID Avto Svet je spregovoril: Najbolj iskane znamke vozil na svetu

Arhitekturni princip platforme e-TNGA temelji na fiksnih ključnih elementih in prilagodljivih ostalih sestavnih delih. Tovrstni pristop omogoča variacije v širini, dolžini, višini in medosni razdalji. 

Platforma e-TNGA omogoča pogon na sprednja, zadnja ali vsa štiri kolesa, poleg tega pa je združljiv z različno zmogljivimi baterijami, ki so prilagojene različnim tipom vozil.

 | Avtor: Toyota Toyota

toyota highlander Prva vožnja Avto Toyota sploh prvič velikana namenila Slovencem

Avtosalon v Šanghaju bo na sporedu med 21. in 28. aprilom.

Toyota Aygo Potrditev Avto Dobra novica - vendarle bomo dobili novega malčka

Znani obrisi sprednje maske

Že pretekli teden pa so pri Toyoti objavili tudi prvo sliko modela X prologue, ki ga bodo razkrili v sredo, 17. marca. Ali gre za isti model, vendar za evropsko verzijo, še ni znano. Gre pa za SUV brez emisij, prav tako zgrajen na platformi e-TNGA.

toyota hilux Prva vožnja Avto Toyotin poltovornjak pognali tja, kamor plezajo slovenski vojaški oklepniki

Slika delno razkriva prednji del avtomobila, kjer je viden dvoslojni pokrov motorja s Toyotinim logotipom na sredini na črni podlagi. Ob straneh sprednje maske vidimo LED-žaromete v obliki črke C, ki se zdijo povezani s tankim svetlobnim trakom, nameščenim med motornim pokrovom in odbijačem. Rešetka je zaprta, kar kaže na to, da gre res za električno vozilo.
Ali bo Toyota razkrila tekmeca VW ID.4 bo znano že v kratkem.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.