Avto
56 ogledov

Yaris po drugi operaciji postal skorajda nov avto

Toyota yaris
1/4
Toyota
Toyota je pokazala prve fotografije izdatno spremenjenega modela yaris, ki bo imel tudi popolnoma nov motor. Debitiral bo marca na avtosalonu v Ženevi.

Aktualni model je šel že v drugo konkretno pod oblikovalski nož, saj je novosti na prednjem in zadnjem delu veliko, zadnje luči in odbijači so odslej vodoravni, vse skupaj pri avtu deluje precej bolj športno in širše. Vse skupaj bosta začinili še dve novi barvi na paleti.

Znotraj so med novostmi nove barve in možnosti oblazinjenja, merilniki so osveženi, reže za zrak imitirajo propeler. Zelo pomembna novost je 4,2-palčni barvni zaslon v armaturni plošči, ki bo standarden že pri sredinskih paketih opreme. 

Yaris bo prva toyota z novim 1,5-litrskim bencinskim štirivaljnikom, ki bo nadomestil zdaj že priletnega 1,33-litrskega brata. Novi motor je torej večji, kar je v nasprotju s trendi zadnjih let, prav tako nima turbine. Bo močnejši, prožnejši in čistejši od upokojenega motorja, zmogel pa bo 88 kW (110 KM) moči. Pri Toyoti obljubljajo precej boljši pospešek z mesta in pri srednjih hitrostih. Opcija bo tudi CVT menjalnik.

Toyota yaris | Avtor: Toyota Toyota
Poleg 1,0-litrskega turbo motorja bo yaris na voljo še v hibridni različici, kjer bo kombiniral električni pogon z 1,5-litrskim motorjem. Precej verjetno bodo pri Toyoti po dolgih letih izdelali tudi športno različico, kii naj bi imela prek 147 kW (200 KM). 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.