Avto
32 ogledov

Tudi v Kopru zmaga s 3,5 litra

V Kopru sta bila najbolj varčna Marjan in Ermina Perko. (Foto: Gregor Prebil) Žurnal24 main
Dobili smo druga finalista tekmovanja za Varčnega voznika. V Kopru sta bila najboljša voznik Marjan Perko in sovoznica Ermina Perko.

Voznik Marjan Perko in sovoznica Ermina Perko sta za 70 kilometrov dolgo traso med vsemi petimi pari kandidatov sicer porabila največ časa, a je računalnik v cilju pokazal, da je njuna opel corsa ecoflex porabila najmanj goriva. Po razgibani progi, ki je peljala od starta v Kopru do Portoroža ter do Črnega Kala in nazaj do cilja v Kopru, je zmagovalni par v uri, 15 minutah in 30 sekundah v povprečju porabil le 3,5 litra goriva na 100 kilometrov (L/100 km).

V prihodnjih dneh bomo objavili izčrpne fotoreportaže z dogodka v Kopru in tudi intervju z zmagovalcem.
Tokrat odločala le poraba
Za razliko od prvega kroga tekmovanja za varčnega voznika, ki ga skupaj organizirata Opel in Žurnal24, ko je o zmagovalcu odločal čas, na Primorskem temu ni bilo tako. Na drugo mesto sta se s povprečno porabo 3,7 litra na 100 kilometrov uvrstila domačina Andrej in Emil Tomišič, najbolj "potraten" par pa je v povprečju porabil 4 litre goriva na 100 kilometrov.

V pomoč izkušnje
Tekmovalci so tudi tokrat dokazali, da znajo voziti tako varno kot varčno, saj so se spet vsi spustili pod mejo od tovarniško obljubljene, ki znaša 4,1 litra na sto km. Marjan Perko, ki je vozil v zmagovalni ekipi je po uvrstitvi v finale, v katerem si bo zmagovalec v trajno last privozil prav corso ecoflex, dejal: "Na tekmovanje sem se prijavil zaradi izziva in ne toliko zaradi glavne nagrade. Tudi sicer sem zelo izkušen voznik, prevozil sem že preko milijon kilometrov, zato mi je tekmovanje za varčnega voznika predstavljalo predvsem velik izziv. Tudi sicer skušam voziti čim bolj varno. V zmago sem bil prepričan že med vožnjo, ko so me sotekmovalci začeli prehitevati."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Rezultat zmagovalca presenetljiv
Tilen Holynski,
inštruktor varčne vožnje pri Akademiji dobre vožnje, ki je tekmovalcem pred potjo dal koristne napotke, sam pa progo prevozil s povprečno porabo 3,4 litre na 100 kilometrov, je po drugem krogu tekmovanja povedal: "Zaradi postavitve trase, ki je bila v nasprotju s celjsko veliko bolj razgibana, so bile po pričakovanjih razlike v porabi med posameznimi tekmovalci nekoliko večje. Vseeno pa so se vozniki dobro odrezali. Še posebej presenetljiv je rezultat zmagovalca, ki je resnično zelo dober. Glede na to, da je prav zmagovalec za progo porabil največ časa, lahko sklepamo, da je bilo v taktiki vožnje prisotne kar nekaj preračunljivosti."

Vsi vabljeni v Maribor
Tretji krog tekmovanja bo v Mariboru, v soboto, 20. februarja, prijave bomo začeli zbirati dva tedna prej. Nagrada ostaja enaka – zmagovalec prejme avto v trajno last. Prijavite se lahko tudi tisti, ki ste sodelovali že v prvem ali drugem krogu.

Drugi krog, rezultati:
1. mesto: Marjan Perko/Ermina Perko - Poraba: 3,4 l/100 km, čas: 01:15:30
2. mesto: Andrej Tomišič/ Emil Tomišič - Poraba: 3,7 l/100 km, čas: 01:09:15
3. mesto: Branko Grahovar/Maja Grahovar - Poraba: 3,8 l/100 km, čas: 01:09:30
4. mesto: Ivo List/Sašo Kovačevič -Poraba: 3,8 l/100 km, čas: 01:13:35
5. mesto: Gašper Zdovc/Manja Frece - Poraba: 4,0 l/100 km, čas 01:05:30

Akcijo so omogočili:

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Sponzorja akcije

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.