Avto
20 ogledov

Twingo od zdaj po željah kupcev

Renault twingo
1/10
Gregor Prebil
Prenovljeni twingo je zapeljal tudi na slovenske ceste. Twingo II, ki cilja na mlade voznike in voznice ter družine, ki potrebujejo drugi avto, prinaša svežino z elementi individualizacije. Akcijske cene, ki veljajo do konca februarja, se začnejo pri 8.190 evrov, a je ESP na seznamu doplačil.

Po štirih letih na trgu so se pri Renaultu odločili, da twingu zategnejo gubice. Twingo je kot prvi Renault dobil nov obraz z velikimi žarometi in meglenkami ter velikim, diamantnim logotipom na sredi maske. Od izvirnika je nazaj dobil mehko streho (na voljo za doplačilo), velika novost pa je neskončna možnost kombinacij. Vsak kupec si lahko zaželi twinga po svojih željah, saj so pri Renaultu mestnemu avtomobilu namenili številne pisane in raznovrstne nalepke, tako zunaj kot znotraj pa ponujajo številne barvne kombinacije karoserijskih elementov, sedežev in plastike.

Prijazen do iPhonov in iPodov
Pri Renaultu so še posebej ponosni na kakovost izdelka. Slednja je zasluga tovarne Revoz, kjer izdelujejo twinga in je prvič od francoskega avtomobilskega giganta dobila uradno priznanje za tovarno z najbolj kakovostnimi izdelki znamke Renault. Lastnike Applovih naprav bo razveselila novost v obliki sistema Oxygen, ki povezuje vse Applove naprave, a žal ne tudi telefonov drugih znamk.

Trije bencinski in en dizelski agregat
V Sloveniji so na voljo trije bencinski agregati in trije paketi opreme (osnovni trent, dinamique in športni gordini GT). Osnovni bencinski motor je 1,2-litrski 16v, ki razvije 55 kilovatov (75 KM), sledi mu 1,2-litrski bencinski TCE s 75 kilovati (100 kM), ki je vgrajen v serijo gordini GT, pričakuje pa se še twingo RS, v katerem bo 1,6-litrski motor z 98 kW (133 KM) in 166 Nm navora.

V ponudbi je tudi dizelski 1,5-litrski dCi agregat z močjo 55 kilovatov (75 KM), ki naj bi po tovarniških podatkih v povprečju porabil zgolj 3,4 litra goriva na sto prevoženih kilometrov, s polno posodo goriva pa bo zmožen prevoziti tudi tisoč kilometrov.

Akcijske cene
Do konca februarja twingo ponujajo po promocijskih cenah, s 1.800 evri popusta in garancijo pet let oziroma sto tisoč prevoženih kilometrov. Tako najcenejši twingo, ki pa v serijski opremi nima sistema ESP (doplačilo je 360 evrov), stane 8.190 evrov. Pri Renaultu načrtujejo, da bodo letos v Sloveniji prodali 500 primerkov prenovljenega twinga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.