Avto
55 ogledov

Uber zagnal prevoz v Zagrebu

Uber EPA
Če vas pot popelje v Zagreb in potrebujete po mestu prevoz, lahko odslej uporabljate tudi storitve Uber. Sosednja prestolnica je namreč te dni kot prva v regiji dobila kontroverzni servis, ki nui nižje cene od klasičnih taksistov.

Storitev UberX torej deluje, vsi, ki si želijo tovrstni prevoz, si lahko naložijo ustrezno aplikacijo, s katero iz svoje lokacije naročijo prevoz.

Ekipa 24sata je storitev že preizkusila na kratki razdalji in jo v največji meri pohvalila. Cena prevoza je bila v primerjavi s klasičnim taksi prevozom za isto (kratko) razdaljo cenejša za dve kuni (0,3 evra), poleg tega je uporabnik že vnaprej v celoti seznanjen z njo. Prek aplikacije lahko v času čakanja stranka tudi dobi opis vozila, ki ga bo pobralo, tako da ne prihaja do zmede.

Plača se prek spletne aplikacije (PayPal ali kreditna kartica), 20 odstotkov zneska pripada Uberju, ostalo vzame voznik. Uber zagotavlja, da storitev spoštuje hrvaško zakonodajo na področju dela. V prvih dneh si je aplikacijo naložilo 13.000 Hrvatov. 

Območje delovanja Ubra na Hrvaškem je omejeno na področje Zagreba in njegovega obrobja, torej le okoli 15 kilometrov od slovenskega Obrežja.

Uber v Ljubljani? Nič se še ne ve. Uber je sedaj prisoten že v vseh prestolnicah sosed, Zagreb pa naj bi bil odskočna deska za nadaljno širitev v regiji. A vprašanje je, če je bo imela Ljubljana prednost pred Beogradom.

dezurn@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.