Avto
26 ogledov

"Ubil sem človeka. Ne ponovite napake!"

Matthew Cordle Youtube
"Moje ime je Matthew Cordle in 22. junija 2013 sem ubil Vincenta Canzanija." Mladenič je na YouTubu priznal, da je kriv za tragično prometno nesrečo. Hkrati je vse pozval, naj ne ponovijo njegove napake, da je sploh sedel za volan.

Skoraj tri mesece po nesreči v ameriški zvezni državi Ohio je očitno rešena skrivnost, kdo jo je povzročil. V torek se je na YouTubu namreč pojavil triinpolminutni video z naslovom "Ubil sem človeka", ki ga je naložil uporabnik becauseisaidiwould (kersemtakoobljubil).

V videu se sprva pojavi zakrit človek z računalniško spremenjenim glasom, pozneje pa se slika in glas zbistrita. "Moje ime je Matthew Cordle in 22. junija 2013 sem zadel in ubil Vincenta Canzanija. Ta video naj služi kot moje priznanje."

"Bil sem zunaj s prijatelji. Pili smo ga res hudo, skakali iz bara v bar … Imeli smo se fino, izgubil sem nadzor nad seboj. Saj veste, včasih pijem, ker sem vsak dan v depresiji in si jo s pijačo vsaj za nekaj ur preženem iz glave."

"Tisto noč sem storil napako in sem zlezel v svoj poltovornjak popolnoma nasekan, da bi se odpeljal domov. Končalo se je tako, da sem na avtocesti zapeljal na napačno stran in zadel avto … Ubil sem človeka."

"Ko bom obtožen, bom priznal svojo krivdo in prevzel polno odgovornost za vse, kar sem storil Vincentu in njegovi družini … Prevzel bom breme kazni iz enega samega razloga, in ta je, da bom lahko prenesel sporočilo na vas. Rotim vas, resnično vas rotim, nikar ne vozite, kadar pijete. Ne ponavljajte si izgovorov, kot sem si jih jaz. Nikar ne recite, 'saj je samo nekaj kilometrov', ali pa: 'saj sem popil le nekaj piv'. Ne morem oživiti gospoda Canzanija in ne morem izbrisati tega, kar sem storil, toda vi se še vedno lahko rešite. Vi lahko še vedno rešite vaše žrtve. Zato prosim …"

Video bo dokaz

Video ni oglas ali potegavščina, nesreča se je res zgodila, vse od takrat pa Cordle ni bil uradno prepoznan za krivca, čeprav je bil osumljen. Lokalni tožilec je za ABC News že pojasnil, da je shranil videoposnetek in ga bo predložil sodišču kot dokaz. Dvaindvajsetletnemu Cordlu grozi od dveh do osem let zaporne kazni. Video je medtem na YouTubu v nekaj dneh postal viralen, ogledalo si ga je že več kot milijon uporabnikov.

Komentarjev 2
  • Oxxo 19:12 12.september 2013.

    An Ohio man whose moving YouTube confession to killing a man while drunk driving made headlines has stunned a judge by pleading not guilty to the crime, ABC News reporNOT GUILTY...

  • Skippy 12:07 09.september 2013.

    in pametni Slovenci bodo spet pametovali, kako imajo Američani za take primere 40 let kazni, doživljenjske kazni in podobne neumnosti. Dejstvo je, da imajo Američani v povprečju za prometne nesreče NIŽJE kazni kot v Sloveniji.