Avto
44 ogledov

Ukradli za 10.000 evrov vinjet

Vinjeta Saša Despot
Zaslužek. Lani je država s prodajo vinjet zaslužila 138,5 milijona evrov.

Policisti so januarja obravnavali tri rope, v katerih so neznanci na bencinskih servisih ob gotovini ukradli vinjete, decembra lani pa enega. “Skupna škoda oziroma vrednost odtujenih vinjet je približno deset tisoč evrov,” pravi Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi. Na Petrolu so potrdili, da je nekaj kraj bilo, a je “število ukradenih vinjet neznantno”, število ropov in ukradenih vinjet pa je približno enako že nekaj let. Z OMV nam odgovorov niso posredovali.

Naval v teh dneh

Tudi v Družbi za avtoceste v RS (Dars) so s krajami seznanjeni, ker jih o tem morajo obvestiti pogodbeni prodajalci vinjet. Ti morajo Darsu ukradene vinjete plačati po polni ceni.

Dars lahko na podlagi sporočene serijske številke ukradene vinjete v nadaljnjih postopkih izsledi njen izvor. “Če bi cestninski nadzorniki pri nadzoru ali izdaji nadomestne vinjete ugotovili, da gre za sum, da je bila ukradena (po številki vinjete, ki bi jo sporočil prodajalec), bi zadevo predali policiji,” je pojasnil Marjan Koler iz Darsa. Ta uporabnikom slovenskih avtocest in hitrih cest svetuje, naj vinjete kupujejo na uradnih prodajnih mestih in zahtevajo račun, ker so lahko le tako prepričani, da niso kupili ukradene. Koler prav v teh dneh pričakuje največji naval na letošnje letne vinjete. Decembra lani so jih prodali 119 tisoč, koliko so jih januarja, pa bo znano v začetku tega meseca.

Komentarjev 2
  • vseimam 11:31 01.februar 2013.

    Jaz bom kar eno fotokopiral. Saj ponarejanje očitno ni več kaznjivo. Glede na ponaredke iz Državnega zbora je celo zaželjeno.

  • mihatirs 09:24 01.februar 2013.

    pedriii državni, trojno nas oberejo za te kurčeve ceste!!!