Avto
77 ogledov

Uvod v kolesarsko sezono

Bike festival, kolesarjenje, kolo, kolesarji
1/20
Breda Krajnc
Obala. Ta konec tedna je v Portorožu potekal prvi Bike festival, na katerem je kolesaril tudi Alen Kobilica.

Organizira ga društvo Slovenc, znano tudi zaradi tradicionalnega novoletnega skoka v morje, ki 1. januarja v kraj privabi množice obiskovalcev in organizira tudi druge športne dogodke. Bike festival je uvod v začetek kolesarske sezone, po njem pa športni entuziasti Slovenca pripravljajo še serijo nočnih tekov, kolesarskih maratonov in triatlonov. Bike festival v Portorožu je prvi dan privabil okoli 150 udeležencev, danes pa je na vrsti maraton po najzahtevnejši oziroma najdaljši, 90-kilometrski trasi.

Včerajšnji progi sta bili manj zahtevni, prva je bila družinska, srednji in dolgi maraton pa vodita tudi čez mejo na hrvaško stran.

Med drugimi je se portoroškega Bike festivala udeležil tudi Alen Kobilica, diplomirani profesor športa, svetovno uspešni model in lastnik modne agencije, ki je pred šestimi leti izgubil vid. Zdaj je glasnik tistega, kar je očem prikrito; ustanovil pa je tudi center za slepe športnike vidim cilj.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 22:34 30.marec 2014.

    Namesto da reklamirate nekaj , kar veze nima z kolesarjenjem , bi blo bolje napisati članek o pravilnem prehitevanju in obvožnji kolesarja. Reklame imamo čisto zadosti na Bicikel.com in ni potrebno , da se še vi ukvarjate s tem , ...prikaži več ampak izobražujete rajši voznike . Saj mislim , da bi članeko tej problematiki moral odpreti sezono , ne pa tam nekaj , kar je danes podobno organizirano tudi na drugem koncu SLO , pa vi o tem ne besedice. Kaj a je tale Bike festival plačana reklama al kaj !

  • rompi 18:35 30.marec 2014.

    odvisno kje se giblješ, na obali danes polno kolesarjev in sprehajalcev...

  • 4krogci 15:47 30.marec 2014.

    Bolj kot uvod v sezono kolesarjenja je začetek sezone roštilja;) vsaj po prijetnem vonju v zraku :P