Avto
352 ogledov

V Ljubljani zagnali generator idej

Emil Frey klicni centar, generator idej
1/45
Saša Despot
Eden naših največjih prodajalce avtomobilov Emil Frey je v svojih prostorih odprl »Generator, Emil Frey razvoj poslovnih idej«, v katerem bodo možnost dali mladim podjetnikom, ki iščejo prostor in priložnost za začetek svoje poslovne poti in razvoj svojih podjetniških zamisli.

Direktor podjetja Jožko Tomšič je poudaril, da so pri zamisli za »Generator, Emil Frey razvoj poslovnih idej« izhajali iz spoznanja, da jim vse bolj primanjkuje ustreznih kadrov. Njihovo podjetje namreč potrebuje zelo širok spekter zaposlenih, ki jih s klasičnimi pristopi ne pritegnejo več. Generator so ustanovili tudi zato, da bi se povezali z mladimi, ki še iščejo svojo poslovno pot, in jih morebiti pritegnili v svoje podjetje.

Emil Frey Avto Švicarji v Ljubljani dokončujejo avtomobilsko mesto

Emil Frey klicni centar, generator idej | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Tudi pri nas že uspešno deluje več zagonskih podjetij, ki so svoje prve korake naredila v podobnih generatorjih zamisli. Direktorica enega takšnih podjetij Eva Jesih je povedala, da je takšno okolje zelo pomembno za nekoga, ki gradi svoj brend.

Tehnični dan v avtoservisnih delavnicah Emil Frey Slovenija Avto Že v tretjem letniku je dobil pet ponudb za službo

Sama je opravila vso pot, med katero je kot psihologinja naletela na vrsto izzivov, ki niso bili povezani z njenim znanjem. Pravi, da se takšnih izzivov lahko lotevaš sam ali pa v okolju generatorja deliš izkušnje in nasvete z drugimi podjetniki., ki delajo v njem. Pomagajo pa tudi nasveti izkušenih strokovnjakov. Ko so namreč v njenem podjetju razvijali prodajo, so jim zelo prav denimo prišli nasveti strokovnjakov s področja marketinga.

Emil Frey klicni centar, generator idej | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dvosmerno sodelovanje

Barbara Rovan, direktorica upravljanja s človeškimi viri pri podjetju Emil Frey, je povedala, da so eno največjih slovenskih podjetij z razvejano mrežo strokovnjakov iz različnih področij. Kljub temu pa se soočajo z izzivi, kako pridobiti perspektivne kadre. Njihovi največji ambasadorji pri tem so sicer zaposleni, drugi kanal za pridobivanje perspektivnih ljudi pa bo gotovo novi Generator, preko katerega se bodo povezali tudi z ambicioznimi posamezniki s podjetniškimi talenti.

Prodajni salon Peugeot Avto Novi igralci na trgu z avtomobili pri nas

In kaj lahko uporabniki Generatorja pričakujejo? Rovanova pravi, da glede na to, koliko znanja je na različnih področjih, nadebudnim podjetnikom ne želijo ponuditi le prostora, ampak tudi njihovo znanje in izkušnje, s katerimi jim bodo pomagali.

Emil Frey klicni centar, generator idej | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V povsem fizičnem smislu bo sicer Generator obsegal dvanajst delovnih mest z zagotovljenimi parkirišči ter skupne prostore, kakršni so sejna soba, kuhinja in podobno. Okolje torej, ki je potrebno, da posameznik pride vanj in začne brez težav delati in komunicirati s sotrudniki. Tomšič je omenil tudi, da je investicija v Generator (skupaj z novim klicnim centrom) znašala okrog pol milijona evrov.

Ford robotska električna polnilnica Mešani odzivi Avto Uvozniki opozarjajo: Slovenija ta hip ni pripravljena!

Poleg tega bi radi v okviru Generatorja uporabnikom ponudili tudi znanja s področij v podjetju, s katerim si bodo lahko pomagali. Poleg tega pa želijo tudi sodelovanje v obeh smereh, saj bodo v dejavnost svojega podjetja z veseljem integrirali produkte, ki bodo nastali v Generatorju. Uporabnike bodo namreč vključevali v mesečne izzive, ki jih bodo tudi nagradili. Rovanova pravi, da v podjetju včasih pridejo do izzivov, ki jih ne znajo rešiti in v tem primeru bi jim lahko pomagal nekdo, ki prihaja od zunaj in ni obremenjen s samim ozračjem v podjetju.

Emil Frey klicni centar, generator idej | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Šolanje za avtomehanične poklice

Na predstavitvi Generatorja se je postavilo tudi vprašanje osnovnih poklicev v avtomobilski dejavnosti, pri katerih je mogoče čutiti precejšnje pomanjkanje kadra. Tomšič pravi, da je potrebno predvsem mladim predstaviti poklice in jim povedati, da niso več takšni kot nekoč. Včasih je veljalo, da je mehanik »do komolcev v šmiru«, danes pa je mehanična delavnica bolj podobna lekarni.

Emil Frey Slovenija Emil Frey Avto Ni cilj biti največji, ampak najboljši

Zato je zelo pomembno, da mladim v osnovnih šolah in celo vrtcih predstavijo, kakšne izzive prinaša delo v avtomobilski panogi. Veliko je namreč aluminija in drugih alternativnih materialov, vse pomembnejša pa postaja tudi elektronika. Pri tem lahko s svojimi učnimi centri pomagajo tehničnim šolam, ki so pri tem pogosto precej podhranjene.

Emil Frey klicni centar, generator idej | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Emil Frey Center za dostavna vozila Avto Nov Center za prodajo vozil poslovnim uporabnikom

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.