Avto
3441 ogledov

Ni cilj biti največji, ampak najboljši

Emil Frey Slovenija Emil Frey
Skupina Emil Frey, ki v Sloveniji pod eno streho združuje 11 avtomobilskih znamk in je tudi med vodilnimi trgovci s težkimi tovornjaki in avtobusi, je predstavila dosežke v letu, ki se izteka, hkrati pa so najavili ambiciozni načrt s ciljem ne biti največji, ampak najboljši na avtomobilskem trgu v Sloveniji.

Leta 1924 si je švicarski mehanik in dirkač Emil Frey, ko je odprl svojo prvo servisno delavnico za osebna vozila in motocikle, postavil ambiciozne cilje. V letih, ki so sledila, je odprl številne poslovalnice, servise, logistične centre za nadomestne dele, izobraževalne centre ter finančne in zavarovalniške pisarne za avtomobilski trg.

Emil Frey Avto Emil Frey dokončal načrte znotraj ljubljanskega Bežigrada

V tem času je Emil Frey postal največji evropski trgovec z avtomobili. Kljub svojemu mednarodnemu delovanju in usmerjenosti v upravljanje več blagovnih znamk je Emil Frey v svojem jedru še vedno družinsko podjetje s tradicionalnimi vrednotami, ki jim, kot je poudaril Jožko Tomšič, generalni direktor Skupine Emil Frey za Slovenijo, tudi v Sloveniji.

Emil Frey | Avtor: Emil Frey Emil Frey

Vsak peti novi avtomobil iz skupine Emil Frey

Tomšič je ob koncu leta predstavil dosežene rezultate in bodoče načrte skupine tako na globalni ravni kot v Sloveniji. Čeprav se je slovenski trg osebnih in lahkih gospodarskih vozil v primerjavi z lanskim letom zmanjšal za 16,51 odstotka, je skupina povečala svoj tržni delež za 1,52 odstotne točke. Medtem pa Skupina Emil Frey na trgu lahkih gospodarskih vozil dosega odličen 34,21-odstotni tržni delež.

ORA funky cat Emil Frey Avto Kitajski zid prihaja v Evropo in verjetno tudi Slovenijo

Vse znamke v skupini Emil Frey so na slovenskem trgu letos do vključno novembra prodale 10.348 vozil, kar predstavlja 20,49 odstotka vseh v Sloveniji prodanih osebnih in lahkih gospodarskih vozil. Tomšič je poudaril, da so v Skupini Emil Frey zadovoljni z doseženimi rezultati, ki odražajo rast prodaje, zastavili pa so si tudi vrsto ambicioznih ciljev za prihodnost.

Emil Frey Center za dostavna vozila | Avtor: Žiga Intihar Žiga Intihar

Obnašati se je treba družbeno odgovorno

»Danes se soočamo z izzivi, ki so predvsem posledica zmanjšanih proizvedenih količin v preteklih letnih, visokih stroškov energije, logistike, višanja cen goriv, pomanjkanja voznikov in podobno. Kot skupina se tega močno zavedamo in izzive učinkovito rešujemo s prilagajanjem in iskanjem priložnosti tako na trgu kot tudi v sinergijah znotraj skupine. To dokazujejo tudi naši letošnji rezultati, ki so od nas velikokrat zahtevali drznost in nas postavljali pred različne preizkušnje«, pravi Tomšič, ki izpostavlja, da poskušajo biti v podjetju družbeno odgovorni, tudi v času energetske krize. Tako so na primer ogrevanje znižali iz 23 na 21 stopinj Celzija, še eden od ukrepov pa je odločitev, da zaposleni ne točijo goriva na avtocesti, kjer je dražje. "Samo s to potezo smo kot skupina prihranili 65 tisočakov. Že dalj časa pa izvajamo tudi brezpapirno poslovanje, s čimer skušajo zajeziti enormno porabo energentov," še pravi Tomšič.

Emil Frey | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Prodajni salon Peugeot Avto Novi igralci na trgu z avtomobili pri nas

Vabijo celo vrtce

Kot zelo pomembno je izpostavil tudi pomanjkanje kadra na vseh nivojih, ne samo v avtomehaničnih in kleparskih delavnicah. Primanjkuje vsega kadra, zato so v Emil Frey že pred časom sprejeli odločitev, da v lastnem šolskem centru sami izobražujejo kader, imajo programe mentorstva, številne dneve odprtih vrat, ko jih obiščejo šolarji, celo vrtci.

Plača Toliko bodo zvišali plače Slovenija Zaradi inflacije podjetja v Sloveniji že dvigajo plače

V letu 2023 bodo nadaljevali z investicijami v sanacijo streh in postavitve sončnih elektrarn na strehi v Ljubljani, gradnjo novega Mercedes-Benz centra, prenovo hlajenja in prezračevanja delavnic tako v Ljubljani kot v Celju. Velike načrte imajo tudi s car-sharingom. Free2move bo kmalu v svoji mreži za izposojo ponujal že 500 avtomobilov vseh znamk skupine.

Free2move | Avtor: Free2move Free2move

Številne avtomobilske novosti v letu 2023

Tomšič je napovedal tudi prihod številnih novih modelov na trg v letu 2023, ki bodo na ogled in na voljo za testne vožnje v eni od 110 salonih skupine po Sloveniji. V letu 2023 pa prihaja v Slovenijo citroën AMI in nov model C4 X, Ds bo predstavil prenovljena modela DS 7 in DS 3, Peugeot bo kmalu po novem letu pri nas na ceste poslal novi model 408, prihaja tudi povsem električni 308, pri Fiatu se pripravljajo na novega topolina, ter novi Fiat 600, ki vstopa v B-SUV segment. Alfa romeo tonale Tonale bo na voljo tudi kot priključni hibrid, predstavili pa bodo tudi prenovljena modela giulia in stelvio, Jeep stavi na popolnoma električni model avenger, tudi znamka Abarth pripravlja povsem električni model. Del skupine je tudi Mercedes-Benz, kjer za 2023 napovedujejo številne novosti, med drugim nove modele družine Mercedes-EQ, limuzinio EQE in terenski različici EQE SUV in EQS SUV. Poslovni uporabniki pa se najbolj veselijo pomladi in predstavitve novega razreda E, ki je že vse od leta 1936 najbolje prodajan model v zgodovini znamke Mercedes-Benz. Honda bo lansirala kar tri nove modele in sicer ZR-V, novo CR-V in popolnoma električni SUV. Mitsubishi v letu 2023 pričakuje dva nova modela in sicer ASX in colt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.