Slovenija
17578 ogledov

Zaradi inflacije podjetja v Sloveniji že dvigajo plače

Plača Profimedias
Iz skupine Emil Frey so sporočili, da svojim zaposlenim blažijo učinek podražitev z dvigom bruto plač.

Iz skupine Emil Frey so sporočili, da ne morejo mimo dejstva, da se življenje z dvigom cen življenjskih potrebščin draži. Zato so na ravni družbe Emil Frey odločili, da vsem zaposlenim z mesecem julijem dvignejo bruto osebni dohodek za 5 %.

Novice: Podražitve bi lahko odpihnile načrtovane investicije - Kranj KRANJ Gorenjska Podražitve bi lahko odpihnile načrtovane investicije

"S svojo strokovnostjo, ustvarjalnimi zamislimi in predanostjo podjetju ter svojemu delu prav naši zaposleni največ pripomorejo k uspehu podjetja. Zato stremimo k temu, da so naši zaposleni zadovoljni, to pa dosegamo na različne načine. Predvsem se trudimo ustvariti kakovostno delovno okolje, z možnostjo strokovnega izobraževanja in širjenja obzorij," so zapisali v sporočilu za javnost.

Emil Frey | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Denar Slovenija Inflacija podivjala, to se je najbolj podražilo

Dodajajo, da uvajajo tudi mesečna srečanja na »kavi z direktorjem«, prek različnih natečajev za dobre ideje, ki so tudi nagrajene, pa imajo zaposleni možnost soustvarjanja skupne zgodbe podjetja. "Stremimo k temu, da je dobro delo tudi finančno nagrajeno," še dodajajo.

trgovina nakupovanje živila Analiza cen Svet Na Hrvaškem največja podražitev teh izdelkov

V Sloveniji so se sicer cene življenjskih potrebščin junija na letni ravni v povprečju zvišale za 10,4 odstotka. Največ so k inflaciji prispevale podražitve naftnih derivatov, hrane in električne energije. Na mesečni ravni je bila inflacija 2,7-odstotna, zvišali so jo dražja elektrika, počitniški paketi in hrana, je objavil državni statistični urad.

Številni v zvišanje plač

V drugi polovici letošnjega leta kar 64 odstotkov slovenskih delodajalcev načrtuje povišanje plač, je zapisano v poročilu raziskave, opravljene s strani ManPowerGroup Slovenija, enega vodilnih kadrovskih podjetij pri nas. Omenjeno podjetje je opravilo raziskavo o trendih gibanja plač in ugodnostih za zaposlene za obdobje od julija do decembra 2022.

denar inflacija | Avtor: Profimedia V Sloveniji imamo še vedno zelo visoko inflacijo. Profimedia

sončnično olje trgovina Cene hrane Svet Nemci s strahom pričakujejo naslednje mesece

Namen napovedanega povišanja plač je predvsem v tem, da slovenska podjetja zadržijo talente v svojih organizacijah, je še zapisano v poročilu. Številne gospodarske panoge se namreč soočajo z velikim odlivom usposobljenih kadrov v tujino.

Komentarjev 10
  • eminenca 14:43 03.julij 2022.

    ena firma je dvignila plače in kaj je to za ena firma, da je celo plače uspela dvignit??? ... jasno je, da je draginja vse večja in dvigniti bodo morali vsi in več bo dviganja, dražji bodo artikli, višja inflacija ...prikaži več ... logična reakcija, dolgoročni proces in padec v recesijo, ter v revščino ... potem pa samo še vojna, da nas pospravijo in načrt je izpolnjen

  • marko256 21:47 02.julij 2022.

    Bruto 5% stem se gredo hvalit!? Sicer so vsaj nekaj samoinicijativno naredili, najboljši oderuhi nebodo dvignili niti ko jih bomo z vilami na ogen metali. Žide spoznaš že po isplačilu regresa, vkolikor ste prejeli minimum poberite se stran naj si ...prikaži veči sam dela saj ste za njega strošek!

  • nostradamus 14:51 02.julij 2022.

    poanta je v temu da nihce vec noce delati za ta denar (minimalca v katerega je vse vsteto)samo pogled na nekaj najvecjih firm z visokim dobickom kjer delavci prejemajo doplacilo do minimalne place Posta,intereuropa ....in se precej je takih kjer ...prikaži več uprava javno prikazuje dobicke na racun raje ki dela iz rok v usta in ja enkrat se mora nehat ce ne bo kadra ne bo dobicka vrli direktorji in predsednik uprav treba je placat delo in delavca.