Avto
69 ogledov

V petek bomo razkrili najboljšega malega križanca

Test križancev zurnal24.si
Žurnal24 in še šest slovenskih avtomobilističnih medijev smo zagnali prav poseben projekt - iščemo najboljše modele avtov v posameznem razredu. Najprej smo se lotili vprašanja, kateri je najboljši manjši križanec na slovenskem trgu ta hip. Razkritje sledi v petek.

Žurnal24.si je v sodelovanju z oddajo Volan, časnikoma Finance in Dnevnik, revijo Avto Fokus in spletnima portaloma Avtomobilizem.com in Siol.net zagnal projekt, s pomočjo katerega želimo našim bralcem bistveno olajšati delo, ko se odločajo za nakup avtomobila iz razreda kompaktnih križancev. Gre z drugimi besedami za B-segment suvov dolžine nekje med 4 in 4,4 metra, ki se od običajnih kombilimuzinic razlikujejo po bolj terenskem videzu, višjem sedenju in vsaj načeloma tudi boljši družinski uporabnosti, s čimer so si v nekaj letih pridobili ogromno pozornosti tako med mladimi kot starejšimi vozniki in voznicami. 

Poleg tega naj bi konkurenčnega B križanca odlikovala tudi modernost, izpričana z napredno varnostno in zabavno tehnologijo, vključno s samodejnim zaviranjem in infotainmentom. Ter seveda moderni seznam motorjev, od katerega se pričakuje, da vedo, kako premikati avto, a hkrati ostanejo stroškovno prijazni do lastnika. Cena igra eno bistvenih vlog pri nakupu takšnega avtomobila, a skorajda enako ali še močnejšo vlogo imajo čustva - kako izgleda, kakšen je znotraj, so materiali dobri ali je "plastik-fantastik," ga bodo drugi opazili?

Test križancev | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Vse to in še več smo natančno pregledali, prevozili, pretipali, prekomentirali, zapolnili in nalagali ter dobesedno prevohali novinarji sedmih uredništev. Pri tem smo si pomagali tudi z AMZS centrom varne vožnje na Vranskem, kjer smo ob pomoči tamkajšnjih inštruktorjev preizkusili agilnost in varnost tovrstnih avtov med vožnjo.

Kateri so tisti modeli, ki bi morali zanimati kupce?

Na kupu smo zbrali kar deset križancev B razreda. To so: citroën C4 cactuss, ford ecosport, mazda CX-3, nissan juke, opel mokka, peugeot 2008, renault captur, škoda yeti, ssangyong tivoli in suzuki vitara.

Želeli smo jim ob bok postaviti še kakšnega, a žal nismo našli skupnega jezika z vsemi uvozniki. Tudi zbrana druščina pa je dokazala, da so razlike med vozili istega razreda lahko velikanske, prave vrednosti posameznega modela pa se izkažejo šele pri podrobnem preizkusu in hkratni primerjavi s preostalimi, tudi pri razmerju cena/dobljeno. 

Test križancev | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Test križancev | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Vsako uredništvo je avte točkovalo po svoje, a rezultati so bili na koncu zelo primerljivi, vendar pa vse prej kot predvidljivi!

Kateri je zmagal, ker ponuja najboljši presek vseh postulatov, z nakupom katerega modela ne boste brcnili v prazno? Najboljšega križanca B segmenta vam bomo uredništva izdala v petek, 15. aprila!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.