Avto
13 ogledov

V Revozu bodo začeli izdelovati twinga

Renault twingo
1/18
Renault
Novomeška družba Revoz bo danes odprla novo proizvodno linijo, na kateri bo proizvajala nov model Renaultovega twinga.

Odprtja se bosta udeležila predsednica vlade v odstopu Alenka Bratušek ter predsednik in glavni izvršni direktor Renaulta Carlos Ghosn.

Nova linija je del investicijskega projekta Edison, v okviru katerega je poleg proizvodnje twinga predvidena tudi proizvodnja vozil Daimlerjeve znamke Smart. Projekt je skupno vreden 450 milijonov evrov, slovenska država pa je predvidela 22,5 milijona evrov subvencij, ki jih bodo v Revozu v prihodnjih letih prejemali na podlagi predloženih dokazil.

Nove zaposlitve

V Revozu so napovedali, da bodo do konca leta v proizvodnji zaposlili 70 delavcev za nedoločen čas in približno 200 delavcev za določen čas. Po znanih podatkih bodo novi Renaultov model sprva izdelovali v izmeni in pol, kasneje pa načrtujejo prehod na dve izmeni. Kdaj bodo v Novem mestu začeli proizvajati tudi štirisedežne smarte, zaenkrat ni znano.

Pri izdelavi novega twinga bo udeleženega precej slovenskega znanja, približno 30 odstotkov vgrajenih delov bo izdelanih v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.