Avto
80 ogledov

Vrhunec kariere slovenskega kameleona

Twingo cameleon
1/7
Cameleon
Predelana vozila. Od 1. do 4. maja bo ob nemškem jezeru Bodensee najpomembnejša evropska razstava predelanih vozil - European Tuning Showdown. Med pomembnejšimi razstavnimi modeli tudi slovenski twingo.

Zahtevni organizatorji spektakla European Tuning Showdown so v skupino zgolj 60 izjemnih vozil, ki se bodo potegovala za naslov najboljšega evropskega predelanega vozila, sprejeli tudi slovensko ekipo Cameleon, ki se bo predstavila s predelavo novomeškega winga.

"V ekipi Cameleon smo počaščeni, da se bomo med zgolj 60 vozili prav mi potegovali za naslov najboljšega evropskega predelanega vozila v tem letu. Dvoranski spektakel Tuning World Bodensee je največji v Evropi, zato nam je bil prav ta šov glavni cilj že na začetku predelave našega twinga. V letih, ko je počasi dozoreval za svoj finalni nastop, smo z njim že dosegli zmage leta 2010 v Rotterdamu, leto kasneje v Avstriji in Nemčiji na največjem Renaultovem zboru, lani pa smo si priborili še naziva naj francosko vozilo leta 2013 v angleškem Castle Combu in naj custom car na Zagrebškem tuning šovu," projekt ponosno opisujeta njegova "starša" Jernej Hudoklin in Blaž Križaj.

Neskončen seznam predelav

Twingo Cameleon je samostojen projekt, ki je drugačen od konkurenčnih. Ekipi je Revoz pomagal z vozilom, tako da so ustvarili projekt, ki prikazuje njihovo vizijo, domišljijo in dizajn. "Tu ničesar nismo kopirali! V avtomobil je vgrajena zgodba, ki ji skoraj ni konca, seznam predelav pa obsega več gosto popisanih strani A4-formata. Streha in stekla z izjemo stranskih ogledal so edini deli vozila, ki so ostali nespremenjeni. Še več je sprememb znotraj, z unikatno armaturno ploščo, predelanimi vrati in dvodelnim pokrovom motorja. Zdaj je čas, da svoj trud prikažemo tudi svetu!" dodajata Hudoklin in Križaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.