Avto
30 ogledov

Bratuškova bo spoznala prvega človeka Renaulta

Alenka Bratušek EPA
Novomeški Revoz bo v sredo prihodnji teden obiskal predsednik Renaulta Carlos Ghosn, ki bo skupaj s slovensko premierko Alenko Bratušek prisostvoval odprtju novih linij, nastalih v okviru naložbenega projekta Edison.

Gre za enega izmed največjih naložbenih projektov v Sloveniji v zadnjih letih, ki je plod razvojnih, tehnoloških in gradbenih prizadevanj več tisoč članov z vsega sveta, so zapisali v Revozu, ki v vsej zgodbi igra najpomembnejšo vlogo, saj bo s proizvodnih linij v Novem mestu prihajal novi renault twingo, kmalu pa tudi štirisedežni smart.

Pomemben projekt za proračun

Po Revozovih podatkih je celotna naložba v projekt proizvodnje novih modelov znamk Renault in Smart vredna 450 milijonov evrov, država pa je zanjo predvidela skupaj 22,5 milijona evrov subvencij, ki jo bodo v Revozu v prihodnjih letih prejemali na podlagi predloženih dokazil.

"Spodbuda Revozu se bo z vidika države večkratno povrnila, saj bo v naslednjih petih letih samo podjetje iz naslova prispevkov in dohodnin zaposlenih prispevalo več kot 80,6 milijona evrov. Če k temu prištejemo učinke neto plač in storitev ter nakupe pri slovenskih dobaviteljih, dosežemo znesek 371,2 milijona evrov,” so po razkritju novega twinga v Ženevi sodelovanje države pri projektu Edison pokomentirali na ministrstvu za gospodarstvo.

200.000 avtomobilov na leto

Pri izdelavi novega twinga bo udeleženega precej slovenskega znanja, približno 30 odstotkov njegovih vgrajenih delov pa bo izdelanih v Sloveniji. Delo bo v Revozu na novo dobilo 270 ljudi.

Kako pomemben člen v verigi Renault je Revoz, so vodilni v Parizu večkrat poudarjali na glas, tovarno v Novem mestu pa razglasili za najučinkovitejšo med vsemi njihovimi proizvodnimi linijami. "Na vsak način gre za eno od najučinkovitejših avtomobilskih tovarn nasploh, kar je dobra popotnica za naprej. Zelo znana je po svoji kakovosti, a na delovanje neke tovarne zelo vpliva izkoriščenost njenih kapacitet, kar je seveda odvisno od razmer na trgu. Prizadevamo si za to, da bi v Revozu znova čim prej izdelovali 200.000 enot na leto,“ je ekskluzivno za Žurnal na avtosalonu v Ženevi dejal Stefan Müller, ki je eden izmed najvplivnejših Nemcev v Parizu in šef evropske veje Renaulta.

Komentarjev 1
  • Mrcina 14:15 30.april 2014.

    In kaj ima ona s tem ??? Kdo jo pa tam sploh želi videt ?