Avto
50 ogledov

Zares se bo imenoval twingo

Twingo Prtscr
Prvič so pri Renaultu tudi uradno potrdili. Naslednik druge generacije twinga, ki prinaša nekaj za proizvajalca revolucionarnih novosti, se bo imenoval ... twingo. Premiera v četrtek ob 17.00.

Pred premiero v Ženevi, kjer si bo mogoče twinga ogledati in ga otipati v živo, bodo pri Renaultu prve fotografije malčka iz Novega mesta pokazali v četrtek ob 17. uri. Ob tej priložnosti so zagnali domiselno spletno kampanjo, ki opozarja na skorajšnje razkritje. Kot gre razumeti Francoze, bo lahko jutri popoldne na posebni spletni strani vsakdo odstranil kamuflažo z novinca in si ga prvič ogledal.

Tretjič nekaj posebnega

Doslej so pri Renaultu v svojih uradnih obvestilih venomer govorili le o "projektu Edison", zato se je ugibalo, ali bodo poleg vseh preostalih strukturnih sprememb, ki se obetajo malemu avtomobilu, spremenili tudi ime. 

Ime twingo torej ostaja, bo pa precej drugačen od tega, kar smo bili vajeni doslej, saj bo postavljen na novo skupno platformo, ki si jo deli s smartom, hkrati pa bo pogon po novem speljan na zadnji par koles, saj bo tam odslej tudi motor. Avto bo imel dvoje vrat in štiri sedeže.

Več podatkov o avtomobilu in seveda končna podoba bo znana kmalu. Renaultu pa tudi Revozu, kjer so nastali prvi prototipi, je očitno uspelo, da so obliko obdržali zase prav do zadnjega dne.

Avtomobil bodo sicer začeli na polno proizvajati sredi leta, v slovenskih salonih pa naj bi bil v zgodnji jeseni. Vzporedno s twingom bodo v novomeškem Revozu izdelovali novo generacijo dvovratnega smarta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.