Avto
2837 ogledov

V Sloveniji dvojna Mercedesova izboljšava

mercedes.benz A in B
1/7
Mercedes-Benz
Slovenski uvoznik Mercedesa-Benza je s 1. februarjem v Slovenijo pripeljal dva prenovljena modela, razred A in B.

Posodobitve kombilimizinske in limuzinske različice razreda A in enoprostorca razreda B so bolj minimalne, odražajo pa se predvsem v drugačni maski z zvezdastim vzorcem in v novih žarometih, ki lahko svetijo tudi v prilagodljivi LED tehniki. Drugačne so tudi zadnje luči, ki so tudi serijsko urejene v LED tehniki, zadnji odbijal ima novi difuzor, nova pa so tudi štiri lita platišča z dimenzijami do 19 palcev.

Mercedes T Avto Družinski kompaktni velikan za tiste, ki želijo nekaj več

mercedes.benz A in B | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

V notranjosti verjetno najbolj v oči pade nova oblika volanskega obroča, prav tako pa tudi dejstvo, da je odslej serijski 10-palčni zaslon infozabavnega sistema. Izboljšani so tudi sedeži, ki so lahko izdelani iz deloma reciklirane tkanine »microcut«. Nekaj je tudi novih barv oblazinjenja in okrasnih elementov.

predstavitev Mercedes Benz EQE Avto 50 Slovencev čaka nova Mercedesova električna limuzina

Izboljšani so tudi varnostni in asistenčni sistemi, med katerimi je tudi izboljšana pomoč vozniku, ki vključuje izboljšave pri sistemu za pomoč pri ohranjanju vozila v voznem pasu, nadzor nad aktivnim krmiljenjem ter doplačilno pomoč pri vožnji prikolice.

mercedes.benz A in B | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Izboljšane bencinske motorje so opremili tudi z 48-voltnim hibridom, ki jim pomaga z močjo 10 kilovatov, izboljša »jadranje« in funkcijo start/stop ter poveča gospodarnost delovanja. V evropski ponudbi bodo sicer 1,33-litrski turbobencinski štirivaljnik z močjo 100 ali 120 kilovatov, ki bo deloval v kombinaciji s 7-stopenjskim dvosklopčnim  menjalnikom, 2-litrski turbobencinski štirivaljnik z močjo 140 ali 165 kilovatov, ki bo deloval s pomočjo 8-stopenjskega dvosklopčnega menjalnika, ter 2-litrski turbodizelski štirivaljnik z močjo 85, 11 ali 140 kilovatov, ki bo tudi opremljen z 8-stopenjskim dvosklopčnim menjalnikom..

Mercedes_Benz GLC Konec Avto Mercedes bo spremenil imena svojih modelov

Izboljšan je tudi priključno hibridni pogonski sklop. Izhodna moč je sicer ostala enaka, vendar pa je elektromotor pridobil pet kilovatov moči. Tudi hibridna baterija namesto s kapaciteto 10,8 po novem razpolaga s kapaciteto 11,5 kilovatne ure, kar prinaša predvsem 4 do 7 kilometrov dodatnega električnega dosega. Izboljšana je tudi linija Mercedes-AMG, ki jo sestavljata modela mercedes-AMG A 35 4matic in A 45 S 4matic.

mercedes.benz A in B | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Osnovni kombilimuzinski mercedes-benz A 180 bo po ceniku na voljo za 38.900 evrov, enako motorizirana limuzina razreda A bo stala vsaj 39.600 evrov, enako motorizirani razred B pa vsaj 39.400 evrov.

Mercedes EQS 580 Avto Vozili smo avto, ki napoveduje prihodnost

Pri slovenskem uvozniku so pripravili tudi posebno akcijsko ponudbo, v okviru katere bo za mercedes-benz A180 treba odšteti 34.990 evrov, za mercedes-benz B180 pa 35.490 evrov. Oba ne bosta le cenejša, ampak tudi bolje opremljena, saj bosta med drugim imela paket za gledala, ledveno oporo na sedežih, samodejnega asistenta za dolge luč, paket navigacije Premium ter zadnjo generacijo telematike s slovenskimi meniji.

mercedes.benz A in B | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Komentarjev 2
  • andrej084 10:36 02.februar 2023.

    Spet so opustili nekaj delov, zmanjsali kromirane dodatke, odvzeli sedežu podaljšek za noge in navili cene... beda...

  • Toma 10:30 02.februar 2023.

    Baje pridejo samo do trafike. Ta pravi se pričnejo pri S - vsaj tako pravijo MB oboževalci ;-)