Avto
11 ogledov

V Tokiu šele na salonu, v Sloveniji že davno na cesti

Jaguar F-type coupe
1/24
Jaguar
Na dveh trenutno najodmevnejših svetovnih avtosalonih, v Tokiu in Los Angelesu, si lahko ljubitelji avtomobilov ogledajo povsem novi jaguar F-type coupe. Po slovenskih cestah je vozil že oktobra!

Proizvajalec prestižnih vozil Jaguar je snemanje reklamnega spota zaupal ljubljanskemu producentskemu podjetju Comrad Film, ki je za lokacijo videospota ekskluzivnega vozila izbralo Slovenijo in Italijo.

Večino kadrov v videospotu, ki si ga lahko pogledate tukaj, so snemali ponoči na ulicah Trsta in v pristanišču, zgodba pa se konča na sončno jutro na eni najlepših razglednih točk v Sloveniji, na Socerbu.

4 sekunde od 0 do 100 km/h

Jaguar je svojega novinca pred dnevi hkrati predstavil na saloni v Tokiu in Los Angelesu. Novi kupe je na voljo v različici S z dvema različno zmogljivima trilitrskima šestvaljnima motorjema. Šibkejši s 340 konjskimi močmi zmore pospešek od 0 do 100 km/h v 5,1 sekunde (najvišja hitrost je 260 km/h), močnejši s 380 konjskimi močmi pa od 0 do 100 km/h pospeši v 4,8 sekunde, najvišja hitrost je 275 km/h. Vrh ponudbe predstavlja različica R s petlitrskim osemvaljnikom s 550 konjskimi močmi, ki zagotavlja najvišjo hitrost 300 km/h in pospešek z mesta do 100 km/h v štirih sekundah.

Vsi trije pogonski agregati imajo elektronsko omejeno najvišjo hitrost, vsi pa moč na zadnji kolesi prenašajo s pomočjo osemstopenjskega ZF samodejnega menjalnika.

V prtljažnik dvoseda je moč brez težav položiti dve torbi s palicami za golf. Na prodaj bo prihodnjo pomlad. V Veliki Britaniji bo različica S stala najmanj 61 tisoč evrov, različica R pa 101 tisočak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.