Avto
31 ogledov

VB: 2.147 primerov, ko so policisti točili napačno gorivo

Poraba Profimedias
Policijske enote v Veliki Britaniji so zaradi neprevidno povzročile za več kot pol milijona evrov škode. Od leta 2011 so zabeležili kar 2.147 primerov, ko so policisti v službena vozila točili napačno gorivo, piše britanski Auto Express, ki je avtor raziskave.

2147 primerov napačnega točenja goriva v policijske avtomobile pomeni več kot en tak primer na dan, piše Auto Express, kjer pojasnjujejo, da se ta problematika le še zaostruje, saj je bilo leta 2015 število tovrstnih napak največje v zadnjih petih letih.

Popravila zaradi napančnega točenja goriva so državni proračun olajšala za več kot pol milijona evrov, ali okoli 250 evrov na posamezen primer. V zadnjih petih letih so sicer britanski policisti za gorivo potrošili skoraj 450 milijonov evrov.

Tiskovni predstavnik policije Luke Bosdet je malomarnost policistov opravičil s tem, da je njihovo početje pravzaprav zanemarljivo, saj se mehaniki v Veliki Britanijiv sako leto soočijo z vsaj 150 tisoč primeri napačnega točenja goriva uporabnikov vozil, a je tudi dodal: "To je moteča napaka, ki se ji da izogniti. Hkrati pa kaže na to, da so policisti ljudje, ki delajo napake, kot vsi drugi. Stres in preobremenjenost z delom pogosto privedejo do tovrstnih napak."

 
Komentarjev 1