Avto
1937 ogledov

Velika novost prihaja v nove kie

Kiini novi digitalni merilniki Kia
Kia je predstavila veliko novost, ki prvič videna že jeseni, ko na trg prihaja povsem novi model Xceed.

Kia XCeed bo v drugi polovici leta ob prihodu na trg kot prva Kia nudil povsem digitalne 12,3-palčne športne merilnike supervision. Gre za nove digitalne merilnike z bogatim naborom različnih informacij za pomoč pri vožnji, ki jih bo Kia ponudila pri bolje opremljenih različicah. Novost se bo prilagajala ostalim Kiinim modelom.

Peugeot 2008 Preizkusili smo Avto Preizkusili smo, česa bo zmožna multimedija v prihodnosti

Digitalni merilniki z visokoločljivostnim zaslonom (1920x720 pikslov) nadomeščajo klasične merilnike hitrosti in prevožene razdalje, ki jih najdemo v Kiini trenutni modelni paleti. Enoten zaslon brez okvirja vključuje prikaz hitrost vozila in število motornih vrtljajev, s hitrim prikazom slik na sekundo, kar omogoča hiter odziv in podajanje navodil vozniku.

Kia xceed | Avtor: Kia Kia

Digitalne armaturne plošče prihodnosti 

Pri razvoju digitalnih merilnikov Kia preizkuša svoje prihodnje tehnologije v vozilu. Digitalni merilniki so ključni del obvladovanja podatkov in prikaza informacij iz različnih virov. Tako je na primer grafika merilnikov idealna za prikazovanje poglobljenih informacij, ki se nanašajo na elektrificirane pogone. Digitalni merilniki se bodo v prihodnje prilagodili prikazovanju varčnejšega načina vožnje in potovalnih informacij, ter prikazovali pretok energije med baterijskim sklopom in elektro motorjem. Digitalni zaslon bo nudil tudi edinstveno vizualno povezavo do varčnega načina vožnje, ki ga najdemo v nekaterih modelih. Kiini novi merilniki bodo v prihodnosti predstavljeni v blagih hibridih, klasičnih in priključnih hibridih ter v električnih vozilih.

Med dvema digitalnima števcema je večfunkcijski zaslon, ki ga voznik upravlja preko več-funkcijskega volanskega obroča. Voznik lahko uporablja navigacijska navodila (ovinek za ovinkom) pregledno in neposredno pred sabo, ter tudi zvočne informacije, telefonske klice in kontakte in poglobljene potovalne informacije, npr. trenutno in povprečno porabo goriva. Sistem prikazuje tudi diagnostična opozorila in omogoča pop-up obvestila, ki se tičejo aktivnih varnostnih in asistenčnih sistemov ter prometnih informacij v živo in navigacijskega sistema. Večfunkcijski osrednji zaslon prav tako prikazuje informacije sistema za opozarjanje voznika na nezbranost (DAW), ki v primeru zaznave zaspanosti vozniku svetuje postanek.

Kia ceed 1.4 T-GDI | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Mazda3 Avto Nekdaj dragi HUD zasloni prodirajo v cenovno dostopna vozila

Ko voznik parkira in ugasne motor, novi merilniki na kratko pokažejo vozilo v gibanju in povzetek vožnje – informacije vključujejo čas in prevoženo razdaljo, povprečno porabo goriva ter razpoložljivi doseg z obstoječo zalogo goriva.

Kia habaniro Avto Kia oglašuje novo generacijo križanca

Supervision merilniki so pri Xceedu na voljo kot opcija, odvisno od trga in specifikacije vozila. Ti nadomeščajo fizični števec in 3,8-palčni mono-LCD ali 4,2-palčni barvni TFT LCD zaslon, ki bo na voljo z različnimi stopnjami opreme.

Volkswagen golf Avto Sodobna multimedija komplicirana bolj kot ves avto pred 10 leti

Novi digitalni merilniki se z različno grafiko prilagajajo tudi izbiri načina vožnje. S prestavljanjem v drugačen način vožnje merilniki prikažejo bolj podrobne informacije v skladu z izbranim načinom. V načinu Normal zaslon ponuja trenutno porabo goriva in običajne števce za hitrost vozila in število motornih vrtljajev, ter dodatne potovalne informacije. S prestavljanjem v način Sport sistem nudi bolj izrazit prikaz hitrosti vozila in števila motornih vrtljajev, z večjimi številkami trenutne hitrosti in števila vrtljajev na minuto. Nebistvene informacije so v načinu Sport skrite, saj je cilj zmanjšati vizualne motnje.

 

Komentarjev 2
  • Rdečivrag 17:15 13.junij 2019.

    Raje malce kasneje in da deluje kot mora, ne pa, da so zadeve polne otroških napak. Če bo 7-letna garancija na zaslon, potem bo zadeva TOP

  • Snežinko 14:10 13.junij 2019.

    Zadnji čas. Kia je pomoje z digitalizacijo malce zaspala, kar nekaj ostalih modelov ima digitalno armaturo še nekaj časa.