Avto
690 ogledov

Video: Se prepoznate v katerem od teh voznikov in voznic?

Distrakcija med vožnjo Youtube
Ne moreš biti dober voznik in pisati sporočila kolegu.

Kompilacija prikazuje mlade voznike in voznice, ki med upravljanjem avta počnejo še vse kaj drugega. Kamere so zelo dobro zabeležile, kako je od povsem običajne vožnje do nesreče v primeru nepozornosti dovolj samo nekaj trenutkov.

Zaradi drugega voznika na telefonu vi stojite v zastoju (in obratno)

Februarska terenska raziskava Agencije za varnost prometa glede uporabe telefona med vožnjo je pokazala zaskrbljujoče podatke. V samo štirih urah so v enajstih slovenskih mestnih občinah zabeležili kar 1.500 voznikkov, ki so med vožnjo uporabljali telefon in s tem kar za 23-krat povečali možnost nastanka nesreče.

Kamera za mobilnik za volanom Poglejte to! Avto Uvedli inovativno prepoznavo uporabe telefonov v avtu

Še posebej ogroženi zaradi takšnega početja so šibkejši udeleženci, kot so pešci in kolesarji, ki jih voznik spregleda, posledice ob trku z njimi pa so lahko najhujše. 

Voznik, ki ne spremlja dogajanja na cesti, se ni sposoben pravočasno in pravilno odzvati na nastalo situacijo, kar lahko privede do nastanka prometne nesreče. Vozniki s takšnim ravnanjem pogosto sami povzročajo zastoje v prometu, ugotavljajo na AVP.

Policija je s svojimi trenutnimi taktikami in sredstvi lani v celotnem letu popisala dobrih 36 tisoč voznikov in voznic, ki so uporabljali telefon za ali pod volanom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.