Avto
106 ogledov

VIP-ovec se varčnosti še uči

Uroš Fakuč (v ozadju) in Jure Pellegrini sta imela z opel astro ecoflex daleč na Žurnal24 main
Na prvi od petih tekem za najbolj varčnega voznika sta se nam pridružila tudi kuhar Uroš Fakuč in mehanik v Moto GP-ju, Jure Pelegrini, ki sta se v takšni vožnji preizkusila prvič.

Tako kot sta različna njuna poklica, sta različni tudi njuni mnenji o varčni vožnji. Uroš Fakuč, lastnik restavracije Dam v Novi Gorici, idejo o varčnem vozniku podpira, užival je tudi v vožnji, medtem ko se Jure Pellegrini, mehanik v Moto GP-ju, v tem ne vidi.

"Jaz sem bolj za hitre vožnje oziroma normalne hitrosti, tole pa se mi zdi kar prepočasi," je pojasnil Jure in dodal, da v varčni vožnji za razliko od ostalih vidi tudi slabo plat. "Težko je biti varčen voznik, če se po cesti voziš 30 km/h in oviraš druga vozila v prometu."

Počasnost pa Uroša sploh ne moti, zato bo nasvete, ki jih je dobil od inštruktorja varčne vožnje Tilna Holynskega upošteval tudi v prihodnje. "Nasveti se mi zdijo koristni. Biti varčen voznik ni težko, samo bolj počasi treba iti. Prej nisem bil ravno varčen, ampak se učim."

In čeprav varčnost prinaša manjšo porabo in s tem manjše stroške, pa ne pripomore k manjši pokvarljivosti vozila. Jure, ki je s svojim delom navdušil celo Valentina Rossija, je pojasnil, zakaj. "Avtomobili so vedno narejeni za povprečno hitrost, v tovarni je to vse naštudirano, zato ne vpliva na okvaro. Pravzaprav je lahko to samo slabše, moraš biti vedno nekje v mejah normale," je za konec svetoval Jure.

ŽURNAL24 V SODELOVANJU Z OPLOM

 


 

 

 

 

 

GENERALNI SPONZOR AKCIJE

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.