Avto
29 ogledov

Vision S je napoved prvega Škodinega športnega terenca

Škoda vision S koncept
1/3
Škoda
Škoda bo na avtomobilskem salonu v Ženevi premierno razkrila konceptno vozilo vision S s katerim napoveduje skorajšnji prihod svojega prvega športnega terenca. Sedemsedežni SUV bo na prodaj leta 2017.

Škoda je končno razkrila dizajnerske skice svojega sedemsedežnega družinskega športnega terenca. Koncept, ki ga bodo Čehi razkrili v začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, bo zelo podoben serijskemu avtomobilu.

Vison S nakazuje dizajn prihodnjih Škodinih športnih terencev, ki so jih napovedali pred štirimi leti. Proces se bo začel z največjim SUV vozilom, ki bo od prihodnjega leta dalje na trgu konkuriral modelom kot so nissan x-trail, hyundai santa-fe, kia sorento …

Za pet ali sedem potnikov

Skice razkrivajo obliko motorne maske in vitkih žarometov, ki se navezujejo na oblikovalski jezik, ki ga je razkril karavanski superb. Škodin glavni oblikovalec Jozef Kaban je dnevne žaromete pomaknil nekoliko višje, tik pod glavne žaromete. Še ena oblikovna značilnost je privzdignjen pokrov motorja, ki bo verjetno skupna lastnost vsem Škodinim športnim terencem. Na zadnji strani je pregib pod zadnjim steklom zelo podoben rešitvi, ki jo ima BMW X5. Strešna linija se proti zadku spušča, čeprav ne gre za kupejevsko različico.

Proizvodna različica modela vison S bo v dolžino merila 4,7, kar je nekoliko več od Nissanovega x-traila. Škodin avtomobil bo standardno na voljo s petimi sedeži, možno pa bo naročiti tudi sedemsedežno različico. Ne glede na konfiguracijo bo druga vrsta sedežev deljiva v razmerju 60/40 in pomična 17 centimetrov naprej ali nazaj, kar bo lastnikom omogočilo prilagajanje velikosti prtljažnega ali potniškega prostora, ko bo to potrebno.

Motorji bodo iz skupine Volkswagen, vse od 1,4-litrskega turbobencinsekga motorja naprej. Jedro naj bi predstavljala 1,6-litrski in 2,0-litrski dizelski motor. Na voljo bo prednji ali vsekolesni pogon, menjalnik bo bodisi ročni šeststopenjski ali sedemstopenjski samodejni z dvema sklopkama.

Tako kot v primeru prihajajočega Volkswagnovega tiguana, bi utegnila Škoda predstaviti tudi priključni hibrid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.