Avto
101 ogledov

Vojaški tank zmečkal avtomobil, umrla ena oseba

Tank in avto EPA
Med usposabljanjem zveze Nato na Norveškem je bil vojaški tank udeležen v prometno nesrečo s civilnim vozilom na podeželjski cesti. Pri tem je umrla ena oseba.

Informacijo so potrdili tako norveški policisti kot vojska. Nato ima na Norveškem skupaj s partnerskimi državami vojno usposabljanje, pri katerem sodeluje okoli 15.000 vojakov. To je eno največjih usposabljanj zveze Nato po koncu hladne vojne pri katerem sodleuje 14 držav. Za nameček usposabljanja potekajo blizu Rusije, a pri Natu zanikajo, da je to odgovor na zadnje vojaške poteze Moskve.

Polkovnik norveške vojske Aleksander Jankov je potrdil, da tank pripada norveški vojski. Dodal je, da v nesreči ni bil poškodovan noben pripradnik vojske. Vzrok nesreče bo znan po preiskavi.

Nato je tragično nesrečo zabeležil tudi 11 januarja lani, ko je 11 ljudi umrlo, 24 pa je bilo poškodovanih pri stromglavljenju grškega vojnega reaktivca F-16 med vajami v Albaceteju v Španiji. Letalo je strmoglavilo v hangar, kjer so bili francoski in italijanski vojaki, prišlo pa je do več eksplozij.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 17:54 10.marec 2016.

    No pa še to ! Tudi v karambolu na sliki ni bil kriv tank ampak os. avto , ki je pripeljal iz stranske ceste !

  • Žurnalček 17:51 10.marec 2016.

    Ne seri !

  • Žurnalček 17:50 10.marec 2016.

    Za kaj dajete simbolično fotografijo , ko pa imate na voljo resnično ! Osebni avto se je zaletel v oklopno vozilo za izvlačenje in servis tankov in ne v TANK oz v tank brez kupole in topa ! Kriv je ...prikaži več šofer avta in NE Nato !