Avto
2320 ogledov

Volkswagnov novi križanec tudi za Evropo

VW nivus
1/15
VW
Volkswagen je razširil ponudbo križancev. Njegov novi najmanjši križanec se imenuje nivus.

Sprva pa bo namenjen južnoameriškemu trgu, pride pa tudi v Evropo.

Volkswagen je nivus razvil v svojem brazilskem oddelku, poleg Južne Amerike pa ga bodo prodajali tudi na drugih svetovnih trgih, med katerimi bo tudi Evropa. Že v nekaj tednih bo na voljo v Braziliji, kjer je nastal, sledila bo Argentina, do leta 2021 pa bo zapeljal tudi v druge latinskoameriške države. V Evropo se bo predvidoma pripeljal v drugi polovici leta 2021.

Tiguan allspace Skica naslednjega Avto Najbolj prodajan Volkswagen ni golf

VW nivus | Avtor: VW VW

Povišani polo

V bistvu gre za povišano različico pola, vendar ima bolj grobo terenski videz, ki mu ga zagotavljajo višje podvozje in obilo plastičnih zaščitnih oblog na karoseriji. Pri Volkswagno poudarjajo, da bo tudi eden najbolj prostornih pripadnikov svojega segmenta, s prtljažnikom, ki bo v osnovi »požrl« 415 litrov raznih predmetov.

Avto Nizkocenovni volkswagni ne bodo le za Kitajce

K prostornosti je pripomoglo tudi dejstvo, da je nivus celo daljši od volkswagna T-crossa. V dolžino meri 4,266, širok je 1,757, visok pa »le« 1,439 metra, zato deluje tudi bolj športno eleganten od T-crossa. Medosna razdalja meri 2,566 metra, kar je 15 milimetrov več kot pri polu in T-crossu in seveda pripomore k nekaj več prostora na zadnji klopi.

Volkswagen T-cross Avto Netipičen, a hkrati pravi volkswagen

Nivus ni le nižji in daljši od T-crossa, ampak tudi bolj elegantno SUV-kupejevski. Med poudarki na zunanjosti so še led osvetlitev spredaj in zadaj, izrazito poševni stebriček C in poenostavljen dvodimenzionalni Volksawagnov logo.

VW nivus | Avtor: VW VW

Brazilski infotainment

V notranjosti nivus ne more skriti sorodstva s polom, izstopa pa predvsem 10,25-palčna digitalna instrumentna plošča in osrednji 10-palčni zaslon infozabavnega sistema. Tega poganja večpredstavnostni vmesnik VW play, ki so ga tudi razvili Brazilci in nima fizičnih gumbov, ampak je vse podrejeno neposrednim dotikom zaslona. Pri Volkswagu izpostavljajo predvsem njegove možnosti povezav, storitev in »streaminga«, razpolaga pa tudi z 10 gigabajti spomina. Uporabniki lahko aplikacije nalagajo iz Volkswagnove storitve VW play, kompatibilen pa je tudi s sistemoma android auto in apple carplay. Pester je tudi nabor asistenčnih in varnostnih pripomočkov.

volkswagen golf, golf VIII, volkswagen, id.3 Pri nas! Avto Volkswagen golf še v osmo prepričuje Slovence, da je najboljši

Volkswagen sicer še ni objavil evropskih možnosti nivusovega pogona. V Južni Ameriki bo zanj skrbel litrski turbobencinski trivaljnik z oznako 200 TSI z močjo 94 kilovatov, ki ga vgrajujejo tudi v južnoameriške različice pola, vistusa in T-crossa. Gre za motor, ki lahko poleg bencina deluje tudi na metilni alkohol, izdelujejo pa ga v brazilski tovarni v São Carlosu.

Volkswagen Polo Avto V novem VW polu smo pretegnili noge na zadnjem sedežu

VW nivus | Avtor: VW VW

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.