Avto
61312 ogledov

Vozniki, raje pogoltnite slino, vse bo dvojno

Ljubljanska obvoznica Anže Petkovšek Portal, ki sporoča omejitev hitrosti na ljubljanski obvoznici.
Poleg že obstoječe še nova zapora na ljubljanski obvoznici, zaprli bodo dva najpomembnejša priključka, poleti bosta zapori na dveh od štirih mestnih vpadnicah.

Vozniki, ki potujete v Ljubljano ali pa samo vozite mimo prestolnice, pozor! Prihodnjo soboto bo stekla prenova močno načetega nadvoza Dunajske ceste nad severno ljubljansko obvoznico. Dela bodo trajala do novembra.

Kaj to pomeni? Vsa dela bodo (predvidoma) potekala pod delnimi zaporami. Na Dunajski cesti bo polovična zapora, na ljubljanski obvoznici pod nadvozom bosta zaprta po dva pasova na vsaki strani vozišča. Priključki na Dunajsko cesto bodo v posameznih fazah sanacije v celoti zaprti. Zapore se bodo sproti spreminjale in prilagajale poteku del na terenu.

Na nadvozu Dunajske ceste nad severno obvoznico bodo izvajalci del opravili rekonstrukcijo voziščne plošče, vgradnjo dilatacij, zamenjavo krova, lokalno sanacijo spodnjih površin prekladne konstrukcije, vgradnjo nove odvodnje, sanacijo vmesnih in krajnih podpor. 

Zamenjali bodo ograje, hodnike, robnike, uredili odvodnjavanje na objektu in obnovili vse komunalne vode pod objektom. Na novo bo urejena tudi prometna signalizacija pred objektom in na njem, prometna ureditev pa bo po prenovi ostala enaka.

severna obvoznica | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Investitor je poleg Mestne občine Ljubljana še Dars. Ta bo financiral prenovo konstrukcije nadvoza, občina pa sanacijo površine. Vrednost pogodbe z izvajalcem Kolektorjem CPG je nekaj nad tri milijone evrov z davkom, od česar na občino odpade 1,3 milijona evrov. 

Prenovo nadvoza je sicer ljubljanski župan Zoran Janković napovedoval že za septembra lani, a so se postopki zavlekli, dodaten vidik pa so bila tudi obstoječa gradbena dela na severni obvoznici na območju med krožiščem Tomačevo in razcepom Zadobrova, kjer se ob prenovi cestišča zaključuje tudi rekonstrukcija priključka na Leskovškovo cesto. Vsaj nekaj časa bodo zdaj vsa ta dela potekala sočasno, zaradi česar se obetajo dodatne prometne težave.

Junija še blokada izvoza na Tržaško

Na drugi strani Ljubljane naj bi po napovedih ljubljanskega župana junija stekla gradbena dela za preureditev avtocestnega priključka Ljubljana zahod s prenovo krajšega odseka Tržaške ceste, ki ga Mestna občina Ljubljana v sklopu nedavne celovite prenove te vpadnice ni posodobila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Boschtjan Zupanchich 18:43 14.april 2023.

    A TILE GRABENI BEDAKI NISO ZMOGLI TA DELA PRESTAVITI NA ZIMO, ALI PA VSAJ NA JESENI, OZIROMA POMLAD, DA NE BI OVIRALI NAJVEČJI PROMET ??? !!! ???

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:14 14.april 2023.

    Sama dela in zastoji ,ampak vinjeto pa kljub temu rabimo tudi za ljubljanski ac obroč.

  • djdj 16:14 14.april 2023.

    Podjeten gradbinec, naredi tako, da bo imel ponovno posel.