Avto
98347 ogledov

Vsak voznik avtomobila in motocikla bo dobil 100 evrov!

bencinska črpalka
Vsak francoski voznik avtomobila ali motocikla bo lahko za pomoč pri nakupu goriva naravnost na bančni račun prejel pomoč 100 evrov, za to pa je dovolj le častna beseda, da avtomobil res potrebuje za vožnjo na delo.

Francoska premierka Elisabeth Borne je namreč objavila, da bo francoska vlada prihodnje leto izplačala subvencijo v višini 100 evrov tistim, ki živijo v slabših finančnih pogojih in avtomobil nujno rabijo za prevoz na delo.

Petrol Slovenija Takšno škodo je imel Petrol zaradi vladne regulacije cen goriva

Pomoč bodo izplačali enkratno in z njo pomagali okoli polovici francoskih gospodinjstev. Pridobitev subvencije bo preprosta, saj bodo tisti, ki jo potrebujejo, morali zanjo le zaprositi z obrazcem na spletni strani francoske vlade, v katerega morajo vpisati registrsko številko avtomobila in izjavo, da dotični avto uporabljajo za prevoz v službo.

Milijardni ukrep

Če par živi skupaj in oba delata in imata svoj avtomobil, bo vsak član gospodinjstva prejel po 100 evrov, subvencija pa poleg avtomobilov velja tudi za motocikle. Za pomoč lahko zaprosijo tudi brezposelni, vendar morajo prošnjo vložiti preko urada za brezposelne. Francoska vlada pričakuje, da bo ta ukrep državno blagajno obremenil za okoli milijardo evrov. Sodelovanje pričakujejo tudi od delodajalcev, ki naj bi podvojili plačilo stroškov prevoza na delo.

Markus Duesmann Šef Audija Avto Šef Audija: Energetska kriza? Uvedimo nedelje brez avtomobila!

To sicer ni prvi francoski ukrep za olajšanje težav zaradi visokih cen goriva  in inflacije. Vlada j namreč že vložila milijarde evrov v subvencija za gorivo in finančne kapice. Vendar pa se bo splošni popust na goriva, ki dosega 30 centov na liter, konec leta iztekel.

Renault Captur E-Tech Hibridni captur Avto Ko je tudi ob podražitvah goriva vožnja še vedno poceni
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:55 17.december 2022.

    EU in bedaki. kjeje tu onesnaževanje ? namesto da bi dobili karte za javni prevoz. zraven ukinjajo letalske linije, tuki pa proračun. inpotem še subvencije firmam za javni prevoz, ker bodo nerentabilni. tolk o pameti EU politikov. pa čeravno samo ...prikaži večo francoskih. uporabljam avto za prevoz vslužbo, ki je kilometer stran. blagor revnim na umu,kajti njihovo je nebeško kraljestvo. mi ostali pagremo v pekel