Avto
32 ogledov

Vsako jutro drug razgled

Avtodom Shutterstock
Počitnice v avtodomu. Vzemite si dovolj časa za mirno in prijetno potovanje.

Načrt. Pomlad je idealen čas za potovanje z avtodomom, saj je vreme ravno prav toplo, poletne gneče turistov pa še ni. Toda preden družino posedete v avtodom, premislite, kaj vse boste na poti potrebovali, kam se boste odpravili in koliko časa boste za to porabili.

Zastoji, obvozi in dela

Za pot si raje vzemite več časa, kot ga predvideva spletni navigator poti ali vaš GPS-pomočnik. Vračunajte minute za morebitne prometne zamaške in druge ovire na cesti ter za postanke na bencinskih postajah in oglede zanimivih stvari, ki jih boste nepričakovano zagledali na poti. Čar potovanja z avtodomom je ravno v tem, da se lahko ustavite res kjerkoli in uživate na najbolj nenavadnih krajih, zato nikar ne hitite. Pa kaj, če tretji dan potovanja še niste tam, kjer bi morali biti – pomembno je, da se imate lepo.

Da vam ne bo dolgčas

Če potujete z družino, se opremite tudi z idejami za preganjanje dolgčasa na nezanimivih odsekih potovanja. Pripravite družabne igre in iztočnice za pogovor.

Informacije vedno v žepu

Vodnik za avtodome | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Ideje. Pri začrtovanju poti z avtodomom po Evropi (pa tudi zunaj nje) si lahko pomagate z vodniki, v katerih so navedene lokacije za kampiranje ali prenočitev v avtodomu ter njihove cene. Vodnike lahko najdete na spletu, za na pot pa je priročno imeti takega v knjižni obliki, saj se še posebej pri potovanju po manj obljudenih območjih na internet in pametne telefone ne da vedno zanesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.