Avto
128 ogledov

Z avtodomom tudi v Novo mesto

Avtodom Shutterstock
Pod novomeškim gradom Grm je družina Vrbetič, ki se ukvarja s hotelirstvom, turizmom in gostinstvom, lani uredila manjši kamp, ki sprejeme do pet avtodomov.

Kamp bo letos deloval poskusno, Vrbetičevi pa bi ga radi razširili na sosednji travnik, ki je last novomeške občine. V projekt so doslej vložili lastnih približno 100.000 evrov.

Več kot le za en dan

Vodja družinske dejavnosti Aljoša Vrbetič je povedal, da so se avtodomi doslej za krajši čas ustavljali na postajališčih pri njihovih hotelskih enotah v Novem mestu in Metliki, s svojimi tovrstnimi zmogljivostmi pa bi radi pritegnili tudi turiste, ki bi se radi v Novem mestu ustavili za dlje kot en dan.

Na svojem zemljišču oziroma delu nekdanje grajske vrtnarije so lani uredili avtokamp z vso potrebno opremo, priključki in drugo infrastrukturo. Tega pa bi ga s prostorom za šotorišče in nekaj dodatnimi mesti za avtodome oziroma za polovico razširili na sosednji travnik.

S pobudo, ki jo je občinski zavod za turizem že podprl, so se obrnili tudi na lastnika zemljišča oziroma Mestno občino Novo mesto, kjer njihov predlog še proučujejo, je dodal.

Želijo si tujih gostov

Vrbetič je ocenil, da njihov avtokamp v bližini mestnega središča ponuja idealno izhodišče za ogled Novega mesta, čolnarjenje po Krki in izlete po Dolenjski. V njegovi neposredni bližini so tudi pošta, banke, trgovine, muzej, galerije, gostinski in drugi lokali.

Stavijo predvsem na tuje goste, v prid njihovemu avtokampu – kot počivališču avtodomov na poti proti hrvaški obali – pa je tudi njegov položaj v sklopu trase ceste tretje razvojne osi, je dejal. Vrbetič je napovedal, da bodo, čeprav bo njihov Kamp Grm letos deloval poskusno, predvidoma sredi pomladi začeli svojo polno dejavnost.

Karavaning - najboljši način za odkrivanje skritih kotičkov Slovenije in sveta!  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.