Avto
97 ogledov

Vse večji del sveta na kranjskih pnevmatikah

Pnevmatika Goodyear Dunlop Sava Tires
Družba Goodyear Dunlop Sava Tires v 15. leto prisotnosti v Sloveniji kljub težkim razmeram vstopa z optimizmom. Znamka Sava se vse bolj vzpenja po lestvici, medtem ko iz Kranja pnevmatike romajo k najbolj zahtevnim avtomobilskim znamkam.

Lansko leto je bilo tako kot za celotno avtomobilsko industrijo težko tudi za proizvajalce pnevmatik. V družbi Goodyear Dunlop Sava Tires na razmere odgovarjajo z vlaganji v napredne tehnologije in izdelke z veliko dodane vrednosti. Tudi zaradi tega se kranjski proizvodnji obrat znotraj svetovne korporacije uvršča med najboljše, čeprav uradno številk o lanskem poslovanju še ne razkrivajo.

Kakšen preskok je bil dosežen v zadnjem desetletju in pol, je direktor družbe Thierry Villard ponazoril s podatkom, da se je proizvodnja pnevmatik od leta 1998, ko so Američani prišli v Slovenijo, v Kranju podvojila, namesto ene blagovne znamke z dna kakovostne lestvice pa danes okoli 1.400 zaposlenih izdeluje pnevmatike petih različnih znamk, ki zasedajo celoten spekter zahtev kupcev (Goodyear, Dunlop, Fulda, Debica, Sava).

Dve vrhunski pnevmatiki in nova tehnologija

Lani so delež za investicije v primerjavi z letom prej celo nekoliko povečali, skupno pa so neposredno v Sloveniji doslej investirali že za okoli 190 milijonov evrov. Za lansko leto so še posebej ponosni na uvedbo proizvodnje dveh pnevmatik z vrha ponudbe (goodyear ultragrip 8 performance in dunlop sportmaxx RT) ter na začetek uvajanja tehnologije AMT, ko pnevmatika samodejno skrbi za pravilno izenačevanje tlaka med vožnjo. Tehnologija je pred časom dobila tudi naziv enega najboljših izumov leta po izboru revije Time.

Zaradi teh rezultatov so kljub slabim gospodarskim napovedim dokaj optimistični, saj so kupci kranjskih izdelkov najbolj zahtevne avtomobilske znamke (Audi …). Za letos napovedujejo pnevmatike goodyear efficient grip performance, goodyear efficient grip compact in dunlop sport blueresponse, ki da so se na preizkusnih testih že odlično izkazale, bodo pa tudi umeščene v vrh v skladu z lani uvedenim obveznim označevanjem.

Sava odpira južna vrata

Družba Goodyear Dunlop Sava Tires ima znotraj korporacije zelo pomembno vlogo izhodišča za pokrivanje trgov JV Evrope, predvsem Balkana. Na trge nekdanje Jugoslavije si vrata odpirajo predvsem s pomočjo blagovne znamke Sava, ki je tudi po več kot 20 letih razpada skupne države zelo prepoznavna. Hkrati Savine pnevmatike v zadnjih letih na neodvisnih testih dosegajo vse boljše rezultate in tako postajajo močan igralec v borbi za kupce, ki v duhu razmer iščejo najboljše razmerje med ceno in dobro kakovostjo. Paradni konj znamke je zlasti model zimske pnevmatike eskimo S3 z zelo prepoznavnim profilom, za katerega so naši sogovorniki dejali, da ga bo kar težko nadgraditi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.