Avto
13 ogledov

Ko se pokaže oranžna, je treba po nove

Pnevmatika Gao Fenglin in Zhou Buyi
"Ah, za letos bodo še." Tako pogost stavek voznikov, ki varčujejo pri novih pnevmatikah, čeprav iz nameščenih že skorajda kukajo žice. Dva dizajnerja sta prišla na idejo, da bi obrabljena pnevmatika s kričečo barvo sama opozarjala vas in ostale, da se vozite na tempirani bombi.

Koncept pnevmatike Discolor Tyre predvideva, da bi se ob obrabi prek določene mere na kotalnem delu pnevmatike pokazala plast pnevmatike v kričeče oranžni barvi, ki bi že na daleč dajala vedeti, da je čas za menjavo avtomobilovih obuval. Oranžna plast naj bi se pokazala v povprečju po 20.000 prevoženih kilometrih.

Ozaveščeni lastniki vozil sicer vedo, da je za pnevmatike najmanjša še dovoljena globina profila na najbolj "zlizanem" delu pnevmatike 1,6 milimetra. Za zimske pnevmatike je zahtevanih najmanj tri milimetre profila. To nam nakazujejo posebni indikatorji v samem profilu. Če so ti poravnani s profilom, je čas za nove.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:50 01.april 2013.

    Tele dve budali bi blo treba počet. Naj mi nekdo odgovori zakaj je formula vozila na glad gumah ? No in kaj koga briga če nimam na avtu pnevmatik za dež , ko je suho vreme.