Avto
13 ogledov

VW načrtuje hibridni radio

Simbolična fotografija (Foto: Volkswagen) Žurnal24 main
Volkswagen ustvarja prototip tako imenovanega hibridnega radia, ki bo uporabniku omogočal, da bo sam odločal, kaj in kdaj bo poslušal.

V sodelovanju s Hit-Radio Antenne Niedersachsen želi VW razviti tehnologijo, ki bo izkoriščala možnosti mobilnega interneta v povezavi s klasičnim radijem.

Razloženo na preprost način: uporabnik bo radio nastavil tako, da bo ob določeni uri predvajal določen tip programa, recimo pop glasbo iz okoliških radijskih postaj, nato pa bo ob pravem času sam od sebe preklopil na radijska poročila ali na priljubljeno oddajo, ki jo predvaja druga radijska mreža.

Listo priljubljenih oddaj oziroma želene glasbe si bo uporabnik na radio preposlal prek interneta. VW pravi, da bo obsežna testiranja radia opravil prihodnje leto na Spodnjem Saškem, že danes pa napovedujejo, da bo hibridni radio zagotovo doživel velik uspeh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.