Avto
1097 ogledov

VW z elektriko pod oblake

Volkswagen I.D. R. Volkswagen
VW je pokazal stroj, s katerim se bo zapodil na 20-minutno dirko pod oblake.

Dirka Pikes Peak ali dirka "pod oblake" je ena najbolj vznemirljivih dirkaških predstav, ki vsako leto poteka v ZDA: Volkswagen se bo letos dirke v Koloradu, ki bo 24. junija, udeležil s povsem novim elektirčnim strojem I.D. R. Prototipno vozilo naj bi predstavljalo moderno različico štirikolesno in električno gnanega dirkalnika, kjer so imeli veliko besede strokovnjaki za aerodinamiko.

Ducati multistrada akrapovič slavna dirka Avto Slavni Pikes Peak s slovenskim pridihom

20-kilometrska dirka ima bogato zgodovino. Prvič so se dirko, katere start se začne na 2.743 metrih in konča na 4.300 metrih, organizirali že leta 1916. Tudi skupina Volkswagen ima kar nekaj izkušenj s Pikes Peakom. Leta 1985 je Audi zmagal z vozilom s tehnologijo Quattro. Tudi leta 1986 in 1987 so slavili z audijem sport quattro S1, prvič je bil za volanom Bobby Unser in drugič znameniti Walter Rohrl.

Volkswagen I.D. R. | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Gasilci Avto Ko pri nas zagori električni avtomobil, niso veseli

"Želimo biti vodilni na področju električnih pogonov. To nakazujemo s svojo družino modelov I. D.," pravi šef razvoja pri VW Frank Welsch in dodaja: "Udeležba na najbolj znameniti gorski dirki z modelom I.D. R Pikes Peak bo za nas velik preizkus, ki nam bo pomagal pri nadaljnjem razvoju električnih vozil."

Jaguar i-pace Avto Z avtom iz Gradca električni avtomobili odpirajo novo poglavje

Konkretni podatki o vozilu za zdaj niso znani, pri VW pa naskakujejo lov za rekordnim dosežkom za električna vozila. Ta je leta 2016 uspel Rhysu Millenu in je 8 minut in sekund.

Teš6 Naredili izračun Avto Naredili izračun, ki na glavo postavlja čistost električnih avtomobilov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.