Avto
16 ogledov

Yugo zvezda spota Metallice

Žurnal24 main
Ponos jugoslovanske avtomobilske industrije pogosto dobiva bizarne vloge v ameriških filmih. Nazadnje so si ga za svoj najnovejši videospot privoščili pri Metallici.

V videospotu Metallice za pesem The Day That Never Comes z njihovega najnovejšega albuma Death Magnetic ameriški vojaki v puščavi naletijo na pokvarjen yugo, poleg katerega s kabli v roki za vžig motorja stoji voznik in prosi za pomoč. Američanom se zdi sumljiv, zato vanj uperijo puške. Takrat iz avtomobila stopi mladenka pokrita z obleko, skozi katero gledajo le oči. Vojaki spustijo puške in pomagajo poriniti avtomobil, da vžge, par pa pustijo, da se odpelje naprej po puščavi.

Izvoz yuga v Ameriko konec 80-ih let so komunistični ekonomisti razglasili za posel stoletja. Ameriški kupci se niso preveč zmenili zanj, zato so ga ameriški trgovci pogosto darovali kot darilo ob nakupu avtomobila. Zastareli yugi so hitro postali zanimivi filmskim producentom. Vozil ga je Danny De Vito, v filmskem spektaklu Umri pokončno 3 pa je Bruce Willis z njim lovil kriminalce. Kmalu nas čaka še premiera komedije Nick and Norah’s Infinite Playlist, v katerem glavni junaki zbujajo smeh, ko se vozijo z rumenim yugom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.