Avto
21 ogledov

Z BMW-jem po podzemni železnici

BMW vlak BMW DesignWorksUSA
To, da Honda izdeluje izvenkrmne ladijske motorje, je znano že dalj časa, avtomobilski proizvajalci pa danes ne izdelujejo zgolj avtomobilov, pač pa še marsikaj drugega – od vlakov za podzemne železnice do helikopterjev.

Najnovejši primer je bavarski izdelovalec premium vozil BMW, ki v partnerstvu z ameriško družbo DesignworksUSA v Varšavi na Poljskem sodeluje pri izgradnji vlaka za podzemno železnico, ki naj bi bil pripravljen še letos. BMW je v povezavi z DesignworksUSA tudi eden glavnih ponudnikov premium jaht v Braziliji. Njihov ponos je model fly 55, ki je bil pred kratkim predstavljen na navtičnem salonu v São Paulu v Braziliji. Tri kabine so oblikovane za šest ljudi, spalnica pa je večja od povprečne hotelske sobe. BMW je z oblikovalskim podjetjem sodeloval tudi pri bolj luksuznem videzu poslovnih letal brazilskega proizvajalca Embraer, svoje ambicije kažejo tudi v igralniški industriji.

Tudi Porsche je v preteklosti poskušal poseči na druga področja. Leta 1984 so razvili viličarja, kasneje pa je proizvajalec športnih vozil zasnoval še stroje za obdelavo materialov. Porsche se je intenzivno vključil tudi v projekt, povezan z vetrno energijo. S podjetjem DeWind sodeluje pri oblikovanju vetrnih turbin.

Mercedesov helikopter | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG
Nemški Volkswagen je eden pomembnejših igralcev na področju izdelave dizelskih motorjev za čolne z močjo do 350 KM, sodeluje pa tudi pri izdelavi klimatskih in ogrevalnih naprav. Honda poleg dobro znanih motociklov izdeluje še štirikolesnike in kosilnice, ambicije pa so pokazali tudi pri izdelavi luksuznih letal. Tudi Mercedes-Benz privlači zrak, saj so za podjetje Eurocopter oblikovali luksuzni helikopter z notranjostjo po zgledu svojih luksuznih modelov.

Proizvajalec luksuznih vozil Bentley ponuja številne ekskluzivne izdelke iz sveta mode, znan pa je tudi po sodelovanju z znanim izdelovalcem ur Breitling.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.