Avto
16416 ogledov

Strašljive fotografije s Štajerske: Z gorečim vozilom zapeljal na bencinsko črpalko

1/6
PGD Hajdina
V torek se je na avtocesti v Gerečji vasi, v občini Hajdina, pripetil nenavaden dogodek, ko je voznik, ki mu je na avtocesti zagorelo vozilo, zapeljal kar na bencinski servis.

Požar se je razširil tudi na bencinsko črpalko, kjer so gasilci PGD Ptuj, Gerečja vas, Talum, Hajdoše, Hajdina, Slovenja vas in GB Maribor zavarovali kraj dogodka, požar omejili in pogasili. V požaru je bil uničen avtomobil in poškodovan avtomat za točenje goriva.

 | Avtor: PGD Ptuj PGD Ptuj

Martin Rigler Črni ogljik v Ljubljani Avto Črni ogljik v Ljubljani: Zanimivi rezultati med karanteno covid-19

Tadej Korošak, vodja intervencije PGD Ptuj je za zurnal24.si pojasnil, da ni bilo nevarnosti, da bi prišlo do še večjega požara, saj je za varnost na bencinskih črpalkah dobro poskrbljeno. Kot nam je povedal namestnik poveljnika PGD Ptuj so bencinske črpalke opremljeno s posebno tipko, ki jo v primeru tovrstnih dogodkov zaposleni aktivirajo in s tem prekinejo delovanje črpalk in električno povezavo, s tem pa preprečijo, da bi se požar razširil.

 | Avtor: PGD Ptuj PGD Ptuj

slovenija 29.04.2010 tankanje goriva, bencin, gorivo, petrol, bencinska crpalka; Dejstva Avto Goriva nikar ne polnite do vrha!

"V bližini je bil sicer točilni avtomat za avtomobile na plin, a smo ga zavarovali," je dejal Korošak in dodal, da ni nič nenavadno, da se na avtocesti vname vozilo in voznik zapelje na bencinsko črpalko. Bolj nenavadno je, da je voznik zapeljal na točilno mesto za gorivo in ne na bližnje parkirišče. Kot je še dodal Korošak, gasilci na Ptujskem območju na leto pogasijo med 20 do 25 vozil, ki jih zajame ogenj.
 

Komentarjev 5
  • Žurnalček 11:58 26.junij 2020.

    Preveriti , kdo mu je dal zdravniško spričevalo ! Sicer je pa prav , da je zapeljal na servis , kajti tam imajo 30 kg gasilne aparate na CO in prah . On pa do pumpe , še dober da ...prikaži veča se ni zmotil in z bencinom začel gasiti !

  • sam1 08:54 26.junij 2020.

    To bi morali obravnavati kot poskus množičnega uboja.....

  • Mesija 13:54 24.junij 2020.

    Model je za na psihiatrijo.