Avto
17 ogledov

Za BMW serije 4 najmanj 43.000 evrov

BMW serije 4 coupe
1/18
BMW
Danes se je v Sloveniji začela uradna prodaja novega dvovratnega BMW serije 4 coupe. Kupe je v začetku na voljo z dvema bencinskima in enim dizelskim agregatom. Bencinski različici imata lahko pogon na vsa štiri kolesa xdrive. Novembra sledijo novi pogonski agregati, tudi šestvaljnik.

BMW serije 4 coupe je lansiran kot četrta generacija športnega, srednje velikega BMW Coupé, ki v modelni paleti BMW serije 3 coupe.

V primerjavi s serijo 3 poudarja tehnično raznolikost. Je opazno širši in ima večjo medosno razdaljo kot BMW serije 3 Coupé, njegova dinamično razpotegnjena coupé silhueta pa se nagiba precej bližje cestišču.

Ima svoje posebnosti

Zanj so značilni nizki previsi, dolg pokrov motorja in nazaj pomaknjena potniška kabina s tekočo linijo. Sprednji del vozila zaznamujejo značilni oblikovni elementi BMW, kot so dvojne ledvičke, dvojni okrogli žarometi ter velika odprtina za zrak na sprednjem odbijaču. Novi element so zračniki, ki so nameščeni proti zadnjemu delu sprednjih obokov koles in zmanjšujejo zračni upor na tem delu vozila. Močni oboki koles in širok kolotek posebej opazno prispevajo k obliki zadka s poudarjenimi horizontalnimi linijami.

Novembra tudi šestvalnik

Športne dvovratne modele bodo ob vstopu na trg poganjali naslednji motorji: šestvaljni vrstni bencinski motor v BMW 435i Coupé, štirivaljna bencinska pogonska enota za BMW 428i Coupé ter štirivaljni dizelski motor za BMW 420d Coupé. Vsi motorji vključujejo tehnologijo BMW TwinPower Turbo in pokrivajo spekter moči od 135 kW/184 KM do 225 kW/306 KM.

Novembra se sedanji zasedbi motorjev pridružujejo še tri različice. BMW 435d Coupé bo zapeljal na ceste kot najzmogljivejša različica novega dvovratnega modela. Njegov 230 kW/313 KM šestvaljni vrstni dizelski motor v sklopu osnovne opreme združi moči z sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive, ki bo v sklopu dodatne opreme na voljo tudi za BMW 420i Coupé in BMW 420d Coupé.

Cene

Za vstopni bencinski motor 428i bo treba odšteti najmanj 48.200 evrov, štirikolesni pogon ga podraži za 2.550 evrov, zmoglivejši bencinski agregat 435i stane vsaj 56.750 evrov. Dizelski 420d stane 43.600 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice